Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ναυτικό δυστύχημα στη Βόρεια Θάλασσα με 4 νεκρούς και 7 αγνοούμενους

Ναυτικό δυστύχημα στη Βόρεια Θάλασσα με 4 νεκρούς και 7 αγνοούμενους

Δεκατρία από τα μέλη του πληρώματος είναι σώα. Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το δυστύχημα που οδήγησε στη βύθιση του πλοίου, σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία που το διαχειρίζεται.

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται μάλλον το δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βόρεια Θάλασσα από το οποίο βυθίστηκε το πλοίο Baltic Ace, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 μέλη του πληρώματός του, 13 έχουν διασωθεί και 7 εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία η οποία το διαχειρίζεται.

Το πλοίο μετέφερε 1.417 καινούργια αυτοκίνητα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν μάρκας Mitsubishi από την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη, δήλωσε ο Παναγιώτης Κακολύρης της εταιρείας Stamco Ship Management Co. Ltd.

Η Stamco Ship Management Co. Ltd, με έδρα τον Πειραιά, ανακοίνωσε ότι διαχειρίζεται το πλοίο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Ray Car Carriers, με έδρα το νησί Μαν.

Στο μεταξύ, η ολλανδική αστυνομία έχει επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα για να ενημερωθεί αν μπορεί να ερευνήσει τη βύθιση του Baltic Ace, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι έχει δικαιοδοσία αφού το πλοίο βυθίστηκε εκτός των χωρικών υδάτων της Ολλανδίας.

Από την πλευρά της η ολλανδική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι αναζητά επτά μέλη από τα 24 μέλη του πληρώματος του Baltic Ace.

Το πλοίο, που είχε νηολογηθεί στις Μπαχάμες, συγκρούστηκε στη διάρκεια της νύχτας με το φορτηγό πλοίο Corvus J, νηολογίου Κύπρου, 50 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Η ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι 13 άνθρωποι έχουν διασωθεί, όμως οι επιχειρήσεις αναζήτησης δυσχεραίνονται από τους ισχυρούς ανέμους και το χιόνι που περιορίζει την ορατότητα.

«Η πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες είναι μικρή εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

«Το πλοίο είναι εντελώς κάτω από το νερό και τώρα προσπαθούμε να εντοπίσουμε τη θέση του», πρόσθεσε.

Έντεκα από τα 24 μέλη του πληρώματος του Baltic Ace είναι Πολωνοί, μεταξύ αυτών και ο καπετάνιος. Έξι από αυτούς έχουν διασωθεί, όμως πέντε εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως δήλωσε ο Γιάνους Βόλοζ, δεύτερος γραμματέας της πολωνικής πρεσβείας στη Χάγη.

Ένας από τους διασωθέντες ήταν Βούλγαρος, ένα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος ήταν Φιλιππινέζοι και Ουκρανοί.

Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στο Ρότερνταμ και το Βέλγιο και δύο έλαβαν ιατρική βοήθεια στο πλοίο που τους περισυνέλεξε.

Το Baltic Ace κατευθυνόταν από το Ζέεμπρουγκε στο Βέλγιο στην Κότκα της Φινλανδίας, ενώ το Corvus J κατευθυνόταν από το Γκράνγκεμαουθ της Σκοτίας προς την Αντβέρπη του Βελγίου.

Η σύγκρουση σημειώθηκε σε μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς της Βόρειας Θάλασσας.

Διαβάστε

ΒΙΝΤΕΟ: Στα άδυτα του ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ που σαν σήμερα βυθίστηκε στη Τζιά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε