Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέα αεροπορική τραγωδία στο Κογκό

Τουλάχιστον 19 επιβάτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στην Μπαντούντου του Κονγκό. Δύο επιβάτες βγήκαν ζωντανοί.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 14:30. Το αεροσκάφος προερχόταν από την Κινσάσα και απέτυχε στην προσγείωση του στο αεροδρόμιο της πόλης Μπαντούντου.

“Δεν μπόρεσε να προσγειωθεί κανονικά, ήθελε να κάνει και άλλους ελιγμούς, δεν μπόρεσε, και στη συνεχεία, στα προάστια της πόλης, προσγειώθηκε απότομα και με πολύ κακό τρόπο”, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήττης της περιοχής. “Βγάλαμε τους ανθρώπους, μέχρι στιγμής έχουμε 19 πτώματα στο νεκροτομείο και δύο επιζώντες”, είπε.

Ο Bέλγος επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Filair είναι ανάμεσα στα άτομα που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Ο Ντανιέλ Φιλμότ, 62 ετών, πιλοτάριζε ο ίδιος το αεροσκάφος, ένα Let-410 κατασκευασμένο στην Τσεχία, όταν αυτό συνετρίβη.

Σύμφωνα με τη βελγική πρεσβεία στo Koγκό, ο Φιλμότ “είχε εγγραφεί εδώ και δέκα χρόνια” στο προξενείο και είχε πρόσφατα ξαναπαντρευτεί με μια γυναίκα υπήκοο του Κονγκό.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Κογκό και όλες οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας είναι στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις τους στον εναέριο χώρο της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε