Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα αυτοκτονία στην κινεζική εταιρεία Foxconn – 13 συνολικά οι αυτοκτονίες

Η Foxconn αύξησε τους μισθούς στα κινεζικά εργοστάσιά τους σχεδόν κατά 70% για να αποτρέψει τις αυτοκτονίες…

Ένας εργαζόμενος του ταιβανέζικου ομίλου Foxconn που κάνει υπεργολαβίες στον τομέα των ηλεκτρονικών, σκοτώθηκε σήμερα πέφτοντας από μια πολυκατοικία στην Σενζέν, όπου άλλοι δέκα εργαζόμενοι αυτοκτόνησαν φέτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

“Ένας εργαζόμενος στη μονάδα μας στην Γκουανιάν στην Σενζέν βρέθηκε νεκρός έξω από ένα κοιτώνα για τους εργαζόμενους στις 01:20 π.μ. (τοπική ώρα) στις 5 Νοεμβρίου”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Foxconn για αυτήν την προφανή αυτοκτονία, διευκρινίζοντας ότι ήταν ένας άνδρας 23 ετών που εργαζόταν στο εργοστάσιο εδώ και οκτώ μήνες.

Συνολικά στην Κίνα, τουλάχιστον 13 εργαζόμενοι της Foxconn, που είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο τμημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχασαν τη ζωή τους φέτος κάτω από παρόμοιες συνθήκες, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Global Times.

Μετά από αυτή τη σειρά των αυτοκτονιών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε την άνοιξη, η Foxconn αύξησε τους μισθούς στα κινεζικά εργοστάσιά τους σχεδόν κατά 70%.

Όμως, μια πρόσφατη έρευνα σε 1736 εργαζόμενους της Foxconn σε εννέα πόλεις έδειξε ότι εργάζονται κατά μέσο όρο 83,2 ώρες υπερωρίας το μήνα, περισσότερο από το διπλάσιο του ανώτατου ορίου των 36 ωρών που επιτρέπεται από την κινεζική νομοθεσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε