Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα ενέδρα ανταρτών του PKK σε τουρκική αυτοκινητοπομπή με 12 νεκρούς – Αντίποινα από την Άγκυρα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS)

Είναι η δεύτερη ενέδρα ανταρτών μέσα σε τέσσερις μέρες. Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και η Άγκυρα “απάντησε” με βομβαρδισμό σε θέσεις ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Και πάλι το πεδίο δράσης των ανταρτών ήταν η νοτιοανατολικά πλευρά της χώρας όπου οι αντάρτες συνεχίζουν τη δράση τους.

Η επίθεση σημειώθηκε στην Τσουκούρτζα, στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Οι νεκροί από την επίθεση που δέχτηκε αυτοκινητοπομπή του τουρκικού στρατού ανέβηκε στους 12, από τους 8 που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Σύμφωνα με πηγές σε αυτοκινητόδρομο από όπου διέρχονταν οχηματοπομπή με στρατιώτες σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις, πιθανότατα από νάρκες οι οποίες πυροδοτήθηκαν με τηλεχειρισμό. Μετά, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν.

“Θα απαντήσουμε με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα”, είπε ο υπουργός Άμυνας Γιλμάζ, τονίζοντας πως το PKK “δοκιμάζει την υπομονή” της Τουρκίας. Και η απάντηση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά, όταν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη επέδραμαν εναντίον θέσεων των ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV τα αεροσκάφη έπληξαν στόχους στις περιοχές Καντίλ και Ζαπ, όπου διατηρούν βάσεις οι Κούρδοι αντάρτες. (Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert)

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την ενέδρα. “Οι δυνάμεις μας έστησαν μια ενέδρα κατά του τουρκικού στρατού (. . .) στα σύνορα”, δήλωσε ο Ντολντάρ Χαμό, εκπρόσωπος του PKK, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Πολλοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ακολούθησαν”, πρόσθεσε, αλλά δεν έδωσε καμιά άλλη διευκρίνιση.

Διαβάστε επίσης:
Ενέδρα σε φάλαγγα του Τουρκικού στρατού – 3 νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε