Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νέα ένταση Κίνας – Ιαπωνίας για τα αμφισβητούμενα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας

Νέα ένταση Κίνας – Ιαπωνίας για τα αμφισβητούμενα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας

Νέα ένταση σημειώθηκε μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας, μετά την πτήση κινεζικού αεροσκάφους πάνω από τα αμφισβητούμενα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας.

Η Ιαπωνία θα πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις του θαλάσσιου και εναέριου χώρου κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας για την πτήση κινεζικού αεροσκάφους πάνω από αυτά τα νησιά.

Η ιαπωνική κυβέρνηση καταδίκασε την παραβίαση του εναέριου χώρου της από την Κίνα, την πρώτη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση ΝΗΚ.

“Είναι η πρώτη παραβίαση του εναέριου χώρου μας από κινεζικό αεροσκάφος από όσο μπορώ να θυμηθώ”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου ‘Αμυνας.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι υποστήριξε ότι ήταν “απολύτως φυσιολογική” η πτήση του κινεζικού αεροσκάφους για την αναχαίτιση του οποίου απογειώθηκαν οχτώ ιαπωνικά αεροσκάφη F-15.

‘Ενταση έχει προκληθεί στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις από τότε που η Ιαπωνία αγόρασε από ιάπωνα ιδιώτη, τον Σεπτέμβριο, τα νησιά Σενκάκου, τα οποία η Κίνα αποκαλεί Ντιαόγιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε