Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα επεισόδια στην Τυνησία

Ένταση είχαμε και πάλι στην Τυνησία ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού στην Τύνιδα.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων στο κέντρο της Τύνιδας μπροστά από τα γραφεία του πρωθυπουργού της αμφισβητούμενης μεταβατικής κυβέρνησης της Τυνησίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν καθώς οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα μέλη του προσωπικού από την έδρα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Γανούσι.

    Δεκάδες διαδηλωτές που πέρασαν τη νύκτα έξω από την έδρα της κυβέρνησης παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας όρμησαν εναντίον τους.

    Το επεισόδιο ήταν σύντομο, αλλά η ένταση παραμένει στη μεγάλη πλατεία κοντά στα γραφεία του πρωθυπουργού, όπου στρατιωτικοί συνομιλούν με τους διαδηλωτές προσπαθώντας να τους ηρεμήσουν.

    Σήμερα αρχίζει μία κρίσιμη εβδομάδα για την επιβίωση της μεταβατικής κυβέρνησης. Αντί να αμβλυνθεί, το κίνημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης εξαιτίας της συμμετοχής σ΄αυτήν μελών του καθεστώτος του προέδρου Μπεν Άλι κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

    Μία εβδομάδα μετά τον διορισμό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Μοχάμεντ Γανούσι, η οποία είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση προεδρικών και βουλευτικών εκλογών σε διάστημα έξι μηνών, το κίνημα αμφισβήτησης διαθέτει πλέον συνεχή παρουσία καθ΄όλο το 24ωρο μπροστά από το Μέγαρο της Κάσμπα.

    Περί τους χίλιους νέους που προέρχονται από την επαρχία, από τα προπύργια “της επανάστασης του γιασεμιού”, στο κέντρο της χώρας, έφθασαν χθες στην πρωτεύουσα με το “καραβάνι της απελευθέρωσης”, με την πρόθεση να παραμείνουν μέχρι να επιτύχουν την παραίτηση της κυβέρνησης.

    Μαζί τους ενώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές και εκατοντάδες από αυτούς αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας για να κατασκηνώσουν έξω από την έδρα της κυβέρνησης, όπου πέρασαν τη χθεσινή παγωμένη νύκτα.

    Και άλλες ομάδες διαδηλωτών από την επαρχία της χώρας αναμένονται σήμερα στην Τυνησία, σύμφωνα με μηνύματα που κυκλοφορούν στο Facebook.

    Παράλληλα, οι δάσκαλοι της Τυνησίας άρχισαν επ΄αόριστον απεργία στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα, ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά την “επανάσταση του γιασεμιού”, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία μελών της καθεστώτος Μπεν Άλι στην κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε