Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Νέα φρίκη στη Σομαλία από την αλ Σεμπάμπ: Λιθοβόλησε μέχρι θανάτου μητέρα οκτώ παιδιών

Σομαλία αλ Σεμπάμπ μητέρα λιθοβολισμός
Φωτογραφία Αρχείου EPA

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που δρα στη Σομαλία, δεν διαφέρει σε τίποτα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή τη φορά, έβαψε τα “χέρια” της με το αίμα μιας γυναίκας. Μητέρα οκτώ παιδιών εκτελέστηκε δημόσια!

Θύμα της νέας φρίκης από την αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία είναι η 30χρονη Χαμπίμπα Αλί Ισάκ. Η νεαρή μητέρα κατηγορήθηκε ως “άπιστη”. Και καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Η δημόσια εκτέλεση της 30χρονης γυναίκας έγινε την Πέμπτη (26.10.2017).

Αλ Σεμπάμπ όπως Ισλαμικό Κράτος

Η Σεμπάμπ διεξάγει εδώ και χρόνια ανταρτοπόλεμο για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας στο Κέρας της Αφρικής. Θέλει να επιβάλει στη Σομαλία τη δική της, εξαιρετικά αυστηρή, εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ Αμπού Αμπντάλα, ο «κυβερνήτης» που έχει ορίσει η Σεμπάμπ στην Τζούμπα, στη νότια Σομαλία, ανακοίνωσε την εκτέλεση της νεαρής μητέρας.

Η Σάκοου, πόλη που απέχει 515 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, βρίσκεται σε μια περιοχή που ελέγχει απόλυτα η Σεμπάμπ.

Η εκτέλεση

Η Χαμπίμπα Αλί Ισάκ, 30 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στη Σάκοου το απόγευμα της Πέμπτης.

Η Ισάκ ζούσε με τον νόμιμο σύζυγό της και τα παιδιά της στο χωριό Χάγκαρ, στην περιοχή Τζούμπα. Απάτησε τον σύζυγό της αφού του είπε πως θα ταξίδευε στο Μογκαντίσου για να επισκεφθεί μέλη της οικογένειάς της, κατά τον Αμπντάλα.

Ο νόμιμος σύζυγος, ο Αλί Ιμπραχίμ, ανακάλυψε κατόπιν ότι η γυναίκα του δεν είχε πάει στο Μογκαντίσου, αλλά είχε ξαναπαντρευτεί και ζούσε με τον δεύτερο σύζυγό της στη Σάκοου.

«Ο νόμιμος σύζυγος προσέφυγε στο δικαστήριο για την υπόθεση. Εκείνη ομολόγησε ότι παντρεύτηκε παράνομα έναν δεύτερο σύζυγο», υποστήριξε ο Αμπντάλα.

«Όπως ορίζει η σαρία, λιθοβολήθηκε δημόσια μέχρι θανάτου το απόγευμα», πρόσθεσε μιλώντας στο Reuters.

Ο δεύτερος σύζυγος τράπηκε σε φυγή και διαφεύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τον Αμπντάλα.

Στοιχειώνουν τη Σομαλία

Μέλη της Σεμπάμπ έχουν ήδη στο παρελθόν επιβάλει απάνθρωπες τιμωρίες για εγκλήματα: έχουν κόψει τα χέρια προσώπων που κατηγορούνταν για κλοπές, έχουν εκτελέσει δημόσια παραβάτες του ισλαμικού νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις