Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα μέτρα κατά του ελλείμματος ανακοίνωσε ο Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS

Καταργούνται κοινωνικά επιδόματα και φοροαπαλλαγές…

Νέα δέσμη οικονομικών μέτρων προϋπολογισμού 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, εξήγγειλε η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι αναθεωρείται προς τα κάτω ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας για το έτος 2011, από 2,5% στο 2%.

θα καταργηθούν κοινωνικά επιδόματα, φοροαπαλλαγές, συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ στη διάρκεια του φθινόπωρου, κάτι που αφορά και τις επιχειρήσεις, αλλά και τα γαλλικά νοικοκυριά”.

Η Γαλλία θα κλείσει το έτος με δημόσιο έλλειμμα 8% του ΑΕΠ της, ενώ ο στόχος για όλο το 2011 είναι η περαιτέρω μείωση στο 6%, ώστε το 2013 στο τέλος το έλλειμμα να είναι «σύννομο», 3% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας έχει ήδη, εξάλλου, ανακοινώσει κι άλλα μέτρα λιτότητας, όπως ο τερματισμός της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων στους δήμους και τις κοινότητες από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα μείωση, έως το 2013 σε ποσοστό 10%, όλων ανεξαιρέτως των κονδυλίων, που το κράτος διαθέτει για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του κρατικού μηχανισμού συνολικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε