Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέα μήνυση τελικά για απόπειρα βιασμού κατά του Στρος Καν

 Η συγγραφέας Τριστάν Μπανόν κατέθεσε σήμερα στο Παρίσι μήνυση για απόπειρα βιασμού της από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε ο συνήγορός της Νταβίντ Κουμπί.

“Δεν έχω καμιά πρόθεση να πολιτικοποιήσω αυτήν την (ποινική) υπόθεση”, δήλωσε ο συνήγορος Κουμπί μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele.

Νομικές πηγές σχολίασαν ότι η παρισινή εισαγγελία μπορεί είτε να αποφασίσει η υπόθεση να αρχειοθετηθεί, είτε να διατάξει να γίνει “προκαταρκτική έρευνα”, ή μπορεί να αναθέσει κατ’ ευθείαν την υπόθεση σε δικαστή-ανακριτή, νομικές διαδικασίες όμως που, καθώς οι εισαγόμενες υποθέσεις ενώπιον της παρισινής δικαιοσύνης είναι πάρα πολλές, “μπορεί, τελικά, να διαρκέσουν μήνες”.

Ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, 62 ετών, που δηλώνει “αθώος” απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας πολυτελούς ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, απορρίπτει επίσης με σθένος τις αιτιάσεις που περιέχονται στη μήνυση της Τριστάν Μπανόν.

Η Μπανόν, 32 ετών σήμερα, υποστηρίζει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν στη διάρκεια του 2003 μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, στο οποίο έπαιρνε από τον Στρος-Καν συνέντευξη, προετοιμάζοντας ένα μυθιστόρημά της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε