Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα προβλήματα σε αεροσκάφη της Qantas

REUTERS
Αεροσκάφος Boeing 747 της Qantas επέστρεψε στο Γιοχάνεσμπουργκ λίγο μετά την απογείωσή του λόγω προβλήματος στον ένα κινητήρα.
Αεροσκάφος της Αυστραλιανής εταιρίας Qantas επέστρεψε στο Γιοχάνεσμπουργκ αργά χθες Τρίτη διότι ένα πτηνό απορροφήθηκε από τον έναν από τους κινητήρες του, προκαλώντας του ζημιά. Το χθεσινό συμβάν προστέθηκε σε μια σειρά προβλημάτων σε αεροσκάφη της εταιρίας μετά από το σοβαρό επεισόδιο με την μηχανή ενός Airbus A380 πριν μια εβδομάδα.
 
Το Boeing 747 με 171 επιβάτες και προορισμό το Σίδνεϊ υπέστη μικρή ζημιά στην μηχανή, πάντως η αναχώρησή του θα καθυστερήσει για πάνω από μια ημέρα, καθώς η Qantas χρειάστηκε να στείλει ανταλλακτικά στη Νότια Αφρική από την Αυστραλία, δήλωσε εκπρόσωπός της.
 
“Ο πιλότος ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και έσβησε την μηχανή υπ’ αρ. 2 αλλά δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος”, είπε ο εκπρόσωπος.
 
Την 4η Νοεμβρίου αεροσκάφος A380 της Qantas με 466 επιβαίνοντες χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σιγκαπούρη καθώς ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους που κατασκευάζει η Rolls Royce αποσυντέθηκε εν μέσω της πτήσης μετά από φωτιά που προκλήθηκε εξ αιτίας υπερθέρμανσης λαδιού.
 
Δύο ημέρες αργότερα, ένα 747 έκανε αναγκαστική προσγείωση επίσης στη Σιγκαπούρη εξ αιτίας προβλήματος στην μηχανή· ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα 747 με προορισμό το Μπουένος Άιρες αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Σίδνεϊ μετά από δυσλειτουργία που παρουσίασε όργανο στο πιλοτήριο.
 
Η Qantas έχει καθηλώσει όλα τα A380 του στόλου της στο έδαφος μετά το ατύχημα και χρησιμοποιεί τα 26 αεροσκάφη 747 που διαθέτει για να αναπληρώσει τα κενά.
 
Ένα Boeing 717 της Qantas που εκτελούσε πτήση από το Άλις Σπρινγκς στο Ντάργουιν υπέστη χθες πλήγμα από κεραυνό, αλλά συνέχισε κανονικά την πτήση του και υπέστη μόνο επιφανειακή ζημιά, σύμφωνα με την εταιρία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε