Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα τραγωδία στη Ρωσία από κατάρρευση στέγαστρου με 1 νεκρό

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας που επικαλείται το Interfax, η γυάλινη οροφή του κέντρου αυτού, που βρίσκεται βόρεια της Αγίας Πετρούπολης, κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού.

Η οροφή ενός εμπορικού κέντρου κατέρρευσε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), προκαλώντας έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

“Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σοβαρά”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρέι Αλιάμπιεφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

“Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται με κατάγματα και διασείσεις”, δήλωσε η Τατιάνα Σκριγκόνιουκ, μια άλλη εκπρόσωπος που επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti.

“Η οροφή κατέρρευσε εν μέρει σε μια επιφάνεια 500 τετραγωνικών μέτρων”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιεβγκένι Ντροντσόφ, επικεφαλής του τοπικού γραφείου του υπουργείου.  Η κυβερνήτης της περιφέρειας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, μετέβη στον χώρο της καταστροφής.

Οι στέγες που δεν καθαρίζοντα από το χιόνι είναι μια πραγματική μάστιγα στην Αγία Πετρούπολη, την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα.

Μεγάλα κομμάτια πάγου που πέφτουν από τις στέγες τραυματίζουν και σκοτώνουν κάθε χρόνο στη Ρωσία, εκατοντάδες ανθρώπους.

Τον Φεβρουάριο του 2004, σαράντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μόσχα, από την κατάρρευση ενός ενυδρείου του οποίου είχε πέσει η στέγη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε