Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Με “λευκό” ποινικό μητρώο ο 27χρονος που θέλησε να σπείρει τον θάνατο

Νέα Υόρκη: Με “λευκό” ποινικό μητρώο ο 27χρονος που θέλησε να σπείρει τον θάνατο

“Λευκό” ποινικό μητρώο είχε ο 27χρονος που το πρωί της Δευτέρας (11.12.2017) αποπειράθηκε να ανατινάξει πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων, προκαλώντας τελικά τρεις τραυματισμούς.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ο άνδρας που ήθελε να προκαλέσει νέα θύματα στην Νέα Υόρκη είναι από το Μπαγκλαντές και δεν είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο.

Το όνομά του είναι Akayed Ullah ζούσε στο Μπρούκλιν και θαύμαζε το Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος είχε φτιάξει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη ενώ ήταν ζωσμένος με αυτόν.

Πανικός στο Μανχάταν

Το περιστατικό έγινε στον υπόγειο στην 42η και την 8η λεωφόρο στο Μανχάταν, κοντά στην Times Square. Οι γραμμές A, C και E εκκενώθηκαν. Στη Νεα Υόρκη προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος.

Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή, ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το WPIX, ένας άνδρας που έφερε «πιθανόν έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, η έκρηξη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας».

Είπε επίσης πως δεν είναι γνωστά άλλα περιστατικά και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Δείτε live από τη Νέα Υόρκη

Μάλιστα, στο twitter κυκλοφορούν και video που έχουν καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης. 

Δείτε το

https://twitter.com/BasagutOffical/status/940237637104803841

 

 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα τραύματα που έχει, δεν απειλούν τη ζωή του και παραμένει υπό κράτηση.

Οι αυτόπτες μάρτυρες

Άμεσα στο σημείο πάντως είχαν σπεύσει πυροτεχνουργοί, ασθενοφόρα και περιπολικά και η περιοχή αποκλείστηκε.

https://twitter.com/TheBlackBearUK/status/940206218664202240

Δεύτερη φορά σε σχεδόν ένα μήνα

Είναι η δεύτερη φορά σε σχεδόν ένα μήνα που η Νέα Υόρκη ζει τον τρόμο. Στις 31 Οκτωβρίου, το βράδυ του Χάλογουιν, ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφουλό Σαϊποφ έπεσε, με νοικιασμένο φορτηγάκι, πάνω σε πεζούς σε δρόμο του Μανχάταν.

Σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 11. Στόχος του ήταν να φτάσει ως τη γέφυρα του Μπρούκλιν παρασύροντας πεζούς. Αλλά η φονική πορεία του σταμάτησε σε ένα σχολικό.

Ήταν η πρώτη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Ήταν η πρώτη και πιο αιματηρή από την ημέρα που άλλαξε τις ΗΠΑ και τον κόσμο.

Ο 29χρονος Ουζμπέκος είχε ενεργήσει στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις