Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα υπόθεση Ντιτρού φοβάται η βελγική αστυνομία

Νέα υπόθεση Ντιτρού φοβάται η βελγική αστυνομία

 

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Βελγίου η είδηση ότι ο ένοχος για μία διπλή δολοφονία την Πρωτοχρονιά …

 

ομολόγησε ότι έχει διαπράξει έναν ακόμη φόνο, το 2007.
 
Η ομολογία του 38χρονου Ρόναλντ Γ, που επιβεβαιώθηκε από δικαστικούς αξιωματούχους στη βελγική πόλη Λέβεν, οδηγεί σε συγκρίσεις με τον κατά συρροήν δολοφόνο Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος τη δεκαετία του΄90, κακοποίησε και δολοφόνησε τέσσερα κορίτσια,, ηλικίας από οκτώ έως 19 ετών.
 
Ο δολοφόνος αναγνωρίστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ως ο Ρόναλντ Γιάνσεν, δάσκαλος τεχνικού σχεδίου, τον οποίον περιγράφουν ως ήσυχο και απόμακρο.
Ο δράστης συνελήφθη την Πρωτοχρονιά όταν η γειτόνισσά του, 18χρονη Σάνα Άπελτανς, και ο φίλος της, ο 22χρονος Κέβιν Πόλους, βρέθηκαν νεκροί μέσα στο πυρπολημένο αυτοκίνητό τους. Τα θύματα είχαν δεχτεί πυροβολισμούς.
 
Ο Γιάνσεν, πατέρας δύο κοριτσιών, ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας, αλλά η αστυνομία είχε την υποψία ότι ο ίδιος εμπλέκεται και στο θάνατο της 18χρονης Ανίκ Βαν Ούτσελ, η οποία εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2007.
 
Ο Γιάνσεν ομολόγησε, στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ότι σκότωσε την Ανίκ, δήλωσαν οι εισαγγελικές αρχές.
“Οι αρχές φοβούνται κυρίως ότι δεν θα σταματήσει στο φόνο της Ανίκ και ότι αυτή είναι μάλλον η αρχή ενός μεγάλου καταλόγου θυμάτων του Γιάνσεν”, έγραψε η ολλανδόφωνη εφημερίδα De Standaard.
“Η δολοφονία της Ανίκ ήταν το τέλειο έγκλημα- τόσο τέλειο που κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ήταν το πρώτο του έγκλημα”, έγραψε η εφημερίδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε