Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Νέες αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας στο διαδίκτυο της Τουρκίας!

Νέες αυστηρές ρυθμίσεις ασφαλείας στο διαδίκτυο της Τουρκίας!

Aπό 22 Αυγούστου ετοιμάζονται να ισχύσουν αυστηροί περιορισμοί ως προς την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Τουρκία.

Αυτές οι νέες ρυθμίσεις έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως το “τέλος της εποχής του Ίντερνετ στην Τουρκία” αφού σύμφωνα με αυτές θα δημιουργηθεί ένα νέo υποχρεωτικό σύστημα το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα φίλτρα (οικογενειακό, παιδικό, εσωτερικό και κανονικό) από τα οποία ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει ένα.

Το Οικογενειακό φίλτρο, θα εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που έχουν απαγορευτεί ή έχουν περιληφθεί σε μαύρη λίστα.

Το Παιδικό φίλτρο θα επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες που εγκρίνει η αρμόδια τουρκική υπηρεσία για τα παιδιά.

Το Εσωτερικό φίλτρο
θα επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε τουρκικές ιστοσελίδες.

Και τέλος το Κανονικό θα επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες που μπορούν να προβληθούν στην Τουρκία.

Οι ρυθμίσεις αυτές για το φιλτράρισμα των ιστοσελίδων γενικότερα δεν είναι κάτι καινούριο αφού υπήρχε όμως δεν ήταν υποχρεωτικό για όλους όπως θα είναι από τις 22 Αυγούστου.

Όσοι από τους χρήστες δεν θέλουν κάποιο από αυτά τα φίλτρα και παρακάμψουν  ή προσπαθήσουν να τα παρακάμψουν τότε αυτό θα είναι ποινικό αδίκημα.

Οπότε όσοι Τούρκοι χρήστες προσπαθούσαν μέχρι σήμερα να μπουν σε απαγορευμένες από την κυβέρνηση ιστοσελίδες απλά κάνοντας, κάποιες ρυθμίσεις, όπως αλλαγή του DNS μετά τις 22 Αυγούστου, αυτό θα απαγορεύεται και θα είναι παράνομο.

Τέλος οι νέες ρυθμίσεις θα απαιτούν από τους ISP να επιτρέπουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόνο σε εγγεγραμμένους “πελάτες” οι οποίοι θα έχουν συγκεκριμένο όνομα χρήστη και κωδικό δηλαδή με απλά λόγια θα καταγράφονται συνεχώς οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται κάθε Τούρκος πολίτης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε