Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέες διαδηλώσεις στη Συρία

Καθημερικά χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους φωνάζοντας ότι “ο λαός θέλει να ανατρέψει το καθεστώς”.

Σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία από το τέμενος Ομάρι, στην παλιά συνοικία της πόλης Ντεραα και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Σαράγια στο κέντρο της πόλης. Πολλοί από αυτούς κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες των θυμάτων των πρόσφατων διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας.

Στην πόλη Μπανιάς, περισσότερες από 1.000 γυναίκες πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας σε μία αποκλειστικά γυναικεία πορεία υπέρ της δημοκρατίας, σύμφωνα με εργαζόμενο σε ανθρωπιστική οργάνωση.

Στο μεταξύ, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα απευθύνει ομιλία προς την κυβέρνηση που διόρισε την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, μία ημέρα μετά την εντατικοποίηση των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να αποφυλακίσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και να επιτρέψει την διεξαγωγή των ειρηνικών διαδηλώσεων για να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Διαφορετικά θα διακινδυνεύσει εντονότερες διαμαρτυρίες.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε