Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέες διαδηλώσεις στο Λονδίνο

ΦΩΤΟ REUTERS

Αρκετές χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν ξανά σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, μια ημέρα πριν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων.

Οι διαδηλωτές φοιτητές οργάνωσαν ψεύτικες πανεπιστημιακές τάξεις μπροστά στα Πανεπιστήμια και σε σταθμούς του Μετρό στο Λονδίνο και στη Σκωτία, όπου χιλιάδες φοιτητές αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και διαδήλωσαν στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη.

Το κυβερνητικό σχέδιο αφορά μόνο την Αγγλία αλλά οι φοιτητές των αυτόνομων βρετανικών περιοχών διαδήλωσαν σε ένδειξη συμπαράστασης και για την άσκηση περισσότερων πιέσεων στην κυβέρνηση του Λονδίνου.

Οι νέες διαδηλώσεις είναι οι τέταρτες που γίνονται στη χώρα λίγο πριν την αυριανή (Πέμπτη) σύνοδο της Βουλής των Κοινοτήτων όπου θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό σχέδιο. Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

Το αμφιλεγόμενο σχέδιο προβλέπει την αύξηση των διδάκτρων από το πλαφόν των 3.290 λιρών (περίπου 4 χιλιάδες ευρώ) ετησίως σε 9.000 λίρες (περίπου 11 χιλιάδες ευρώ).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε