Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέες επιθέσεις στο Πακιστάν – 8 νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους σε κρησφύγετο της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν, στο βορειοδυτικό Πακιστάν…

 

στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ ένοπλοι, σύμφωνα με αξιωματούχους των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών.
 
Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έγινε γνωστή. Η επίθεση έγινε στην περιοχή Λοουάρι Μαντί, του Βορείου Ουαζιριστάν, την οποία ελέγχουν οι φύλαρχοι.
 
Οι αμερικανικές επιθέσεις με στόχο τους ενόπλους της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν έχουν πυκνώσει στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε αμερικανική βάση, στην αφγανική επαρχία Χοστ, που έγινε τον Δεκέμβριο και είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν επτά άνδρες της CIA.
 
“Το κτίριο που επλήγη έχει παραδοθεί στις φλόγες”, δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.
 
Οι αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι βρέθηκαν τα πτώματα τριών ατόμων, που πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν από εξτρεμιστές, που υποπτεύονταν ότι οι τρεις ήταν κατάσκοποι των Αμερικανών.
Άλλοι 16 ένοπλοι σκοτώθηκαν όταν πακιστανικά ελικόπτερα βομβάρδισαν τις θέσεις τους στις περιοχές Κουράμ και Ορακζάι, που επίσης ελέγχονται από φυλάρχους.
 
Στην πόλη Κουέτα επίσης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και 18 τραυματίστηκαν από έκρηξη που είχε στόχο όχημα της αστυνομίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε