Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέες προσπάθειες της BP για να περιορίσει την διαρροή.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η ΒΡ ανακοίνωσε πως το τελευταίο 12ωρο αντλήθηκαν πάνω από 7.500 βαρέλια πετρελαίου από τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού. Όσοι επηρρεάστηκαν θα αποζημιωθούν λέει και ο Ομπάμα.

 

Η ΒΡ ανακοίνωσε πως το καινούργιο σύστημα επικάλυψης της διαρροής πετρελαίου από την εξέδρα της στον Κόλπο του Μεξικού έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει 7.541 βαρέλια από τα μεσάνυκτα της Κυριακής έως το μεσημέρι χθες.
 
Σε περίπτωση που συγκεντρωθεί ισόποση ποσότητα και στις επόμενες 12 ώρες, το σύνολο θα ανέλθει στα 15.000 βαρέλια, περισσότερα από τα 11.100 που είχαν συλλεγεί στο 24ωρο που εξέπνευσε τα μεάνυκτα της Κυριακής.
 
Από χθες η ΒΡ έχει αρχίσει να ανακοινώνει ανά 12ωρο τα αποτελέσματα από τη συνολική άντληση των ποσοτήτων που διαρρέουν από τη γεώτρηση.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η κυβέρνησή του στην οικολογική καταστροφή που σημειώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού λόγω της διαρροής πετρελαίου και επανέλαβε για άλλη μία φορά πως όσοι επηρεάστηκαν θα πρέπει να αποζημιωθούν καταλλήλως.
 
“Όχι μόνο θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως οι γεωτρήσεις εκεί έξω είναι πραγματικά ασφαλείς και ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες ξέρουν τι κάνουν αλλά επίσης θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο καθένας που έχει επηρεαστεί από αυτό θα αποζημιωθεί πλήρως”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC η οποία πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε