Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέες συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Νέες συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες που πήγαν να συλλάβουν έναν ύποπτο κοντά στη Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Στη διάρκεια της σύλληψης από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις ενός Παλαιστινίου 26 ετών, του Αμτζάντ Ιγμπαρίγια, στη βιομηχανική περιοχή της Τζενίν ξέσπασαν συγκρούσεις. Ένας νεαρός τραυματίστηκε από πραγματική σφαίρα στο πόδι κι ένας σκύλος δάγκωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα, ανακοίνωσαν πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες είχαν πάει στη Τζενίν για να συλλάβουν «έναν Παλαιστίνιο ο οποίος είναι ύποπτος για τρομοκρατικές πράξεις» όταν αρκετές εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τους επιτέθηκαν με πέτρες.

Οι στρατιώτες έκαναν χρήση «μέσων αντιμετώπισης ταραχών», πρόσθεσε η ίδια, προσθέτοντας ότι τελικά η σύλληψη έγινε.

Την Τρίτη αρκετές δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε ένα χωριό στη βόρεια Δυτική Όχθη στη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιωτικούς που ήταν μεταμφιεσμένοι σε άραβες και οι οποίοι συνέλαβαν έναν μαχητή της ριζοσπαστικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Εξάλλου περίπου 20 ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν εναντίον Παλαιστινίων χθες Τετάρτη το βράδυ στο χωριό Τζαλούντ, επίσης στη Δυτική Όχθη, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού.

Η ομάδα αυτή των εβραίων εποίκων προκάλεσε ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, πέταξε πέτρες εναντίον παλαιστινιακών κτιρίων, ενώ εισέβαλε με τη βία σε ένα σπίτι όπου τραυμάτισε έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη συνέχεια, ισραηλινοί στρατιώτες έφτασαν στο χωριό, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις με τους εποίκους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να κάνει λόγο για συλλήψεις.

Οι φανατικοί υπέρμαχοι των εβραϊκών οικισμών εδώ και χρόνια προβαίνουν σε αντίποινα για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης που κρίνουν ότι είναι αντίθετες στα συμφέροντά τους και επιτίθενται σε παλαιστίνιους χωρικούς, σε χώρους λατρείας των μουσουλμάνων και των χριστιανών, αλλά και σε ισραηλινούς ακτιβιστές υπέρ της ειρήνης.

Αν και το Ισραήλ καταδικάζει συστηματικά τις πράξεις αυτές, οι δράστες σπάνια συλλαμβάνονται και προσάγονται στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε

Τους 173 έφτασαν οι νεκροί στην Παλαιστίνη

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε