Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέες υποθέσεις αστυνομικής βίας στη Ρωσία – Μετά τους βιασμούς στο φως και υποθέσεις ξυλοδαρμών

Νέες υποθέσεις αστυνομικής βίας στη Ρωσία – Μετά τους βιασμούς στο φως και υποθέσεις ξυλοδαρμών

Δύο νέες υποθέσεις αστυνομικής βίας αποκαλύφθηκαν σήμερα στο Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία, και την Κοστρόμα, στη βόρεια Ρωσία, καθώς πολλαπλασιάζονται οι κατηγορίες εναντίον της ρωσικής αστυνομίας μετά το θάνατο ενός άνδρα που βρισκόταν υπό προσωρινή κράτηση μετά τον βιασμό του από αστυνομικούς στην πόλη Καζάν του Ταταρστάν.

   Τρεις αστυνομικοί απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους στο Ιρκούτσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, επειδή χτύπησαν κάποιους ανθρώπους τους οποίους είχαν συλλάβει επειδή ενεπλάκησαν σε καυγά.

    Στην επαρχία Κοστρόμα (300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας) ξεκίνησε έρευνα εναντίον δύο αστυνομικών που φέρονται να χτύπησαν έναν κάτοικο της περιοχής για να τον κάνουν να παραδεχθεί ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα, όπως ανακοίνωσε η τοπική Επιτροπή Έρευνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

    Οι αποκαλύψεις για περιπτώσεις αστυνομικής βίας έχουν πολλαπλασιαστεί μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στις αρχές Μαρτίου όταν στο αστυνομικό τμήμα του Καζάν στο Ταταρστάν της κεντρικής Ρωσίας απεβίωσε ένας άνδρας ο οποίος κρατείτο εκεί αφού σοδομίστηκε από αστυνομικούς με ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

    Έκτοτε πολλοί άνθρωποι που κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς του ίδιου τμήματος έκαναν καταγγελίες.

    Σήμερα απεπέμφθη ο επικεφαλής της τοπικής Επιτροπής Έρευνας Ίκορ Γκαταούλιν γιατί προσπάθησε να αποκρύψει τα γεγονότα αυτά, ενώ εναντίον του ξεκίνησε έρευνα για αμέλεια.

    “Υπάρχουν στοιχεία ότι έδωσε άδεια για παράνομες αποφάσεις, ενώ αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα μετά τις καταγγελίες που αφορούσαν παράνομες πράξεις από αστυνομικούς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας, όργανο ανεξάρτητο από την αστυνομία και την εισαγγελία.

    Περίπου σαράντα άνθρωποι, κυρίως συγγενείς των ανθρώπων που έχουν κάνει τις καταγγελίες, συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από τα τοπικά γραφεία της Επιτροπής Έρευνας στο Καζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστυνομικοί βίασαν κρατούμενο με μπουκάλι και πέθανε – Κόσμος

Τον συνέλαβαν παράνομα, τον βίασαν και πέθανε στο κρατητήριο – Κόσμος

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε