Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέες υποθέσεις παιδεραστίας στην καθολική εκκλησία στη Μάλτα

Νέες υποθέσεις παιδεραστίας στην καθολική εκκλησία στη Μάλτα

Κάλεσαν όλους τους Χριστιανούς “να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές, περιλαμβανομένων των πολιτικών αρχών”, στις έρευνές τους. 

Το νησί της Μάλτας, όπου ο Πάπας Βενέδικτος XVI θα μεταβεί στις 17 και 18 Απριλίου, έχει και αυτό κηλιδωθεί από υποθέσεις παιδεραστίας που αφορούν αρκετούς ιερείς τα τελευταία ένδεκα χρόνια, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της εκκλησίας της Μάλτας.

“Από το 1999”, ημερομηνία κατα την οποία σχηματίστηκε από την Εκκλησία της Μάλτας μια επιτροπή που θα χειρίζεται περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, “πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται 45 ιερείς έχουν υποστεί επεξεργασία”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κέβιν Παπαγκιορκοτούλο, επιβεβαιώνοντας έτσι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στον τοπικό τύπο. 

Ο εκπρόσωπος πάντως δεν μπόρεσε να δώσει άμεσα λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των ιερέων που έχουν κριθεί ένοχοι ή έχουν τιμωρηθεί. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”, “κανένας από αυτούς δεν έχει ποτέ καταδικαστεί ή έχει περάσει μια μέρα στη φυλακή”. 

Ο Αρχιεπίσκοπος της Μάλτας Πολ Κρεμόνα και ο Επίσκοπος του κοντινού νησιού Γκόζο (τμήμα της Δημοκρατίας της Μάλτας), Μάριο Γκρέχ, εξέφρασαν σήμερα σε ανακοίνωση τους “τη θλίψη και τις τύψεις τους προς όλους εκείνους που έχουν κακοποιηθεί, προς όλους τους χριστιανούς αδελφούς μας, οι οποίοι πληγώθηκαν, και προς την κοινωνία της Μάλτας γενικά”. 

“Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας προς τα θύματα (…). Αλλά υποφέρουμε επίσης από την ταπείνωση του να γνωρίζουμε ότι τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν από εκείνους οι οποίοι, εξ ονόματος της Εκκλησίας είχαν καθήκον να προστατεύσουν αυτούς τους νέους. Πρόκειται για μια περίοδο ταπείνωσης για όλη την Εκκλησία”, τόνισαν οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες.   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε