Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκροί 8 Παλαστίνιοι απο το πρωί – Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά στη Λωρίδα της Γάζας

Νεκροί 8 Παλαστίνιοι απο το πρωί  – Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά στη Λωρίδα της Γάζας

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν,σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα το πρωί, αυξάνοντας σε 38 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων και σε 345 των τραυματιών, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ εναντίον του εδάφους τους.

Ανάμεσα στους οκτώ Παλαιστίνιους, τέσσερις σκοτώθηκαν στη συνοικία Ζουχούρ της Ράφας, στο νότο. Τρία μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ είχαν σκοτωθεί νωρίτερα στον προσφυγικό καταυλισμό Μεγάτζι, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ενώ και τέταρτο μέλος της οργάνωσης σκοτώθηκε αργότερα στη συνοικία Τελ-αλ-Σουλτάν της Ράφας.

Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από ρουκέτα που έπληξε την περιοχή Εσκόλ, στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας, στο νότιο Ισραήλ, είπε εκπρόσωπος του στρατού.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πέντε οβίδες εναντίον μιας θέσης στο Ρέιμ, μια ισραηλινή τοποθεσία, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Ραφίκ Αμπντεσαλέμ έφθασε σήμερα στη Γάζα μέσω του σημείου διέλευσης της Ράφας, στο νότο, στη μεθόριο με την Αίγυπτο, πραγματοποιώντας μια σύντομη επίσκεψη αλληλεγγύης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Χαμάς.

“Η τυνησιακή αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών Ραφίκ Αμπντεσαλέμ που έφθασε στη Γάζα, μεταβαίνει στην έδρα της κυβέρνησης η οποία καταστράφηκε από τις ισραηλινές επιδρομές σήμερα το πρωί, για να συναντήσει αξιωματούχους της κυβέρνησης” της Χαμάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς Ισλάμ Σαχουάνε. “Η επίσημη αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τους τραυματίες σε νοσοκομεία της Γάζας”, πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής της κυβέρνησης στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγια και του εξέφρασε την “αλληλεγγύη της χώρας του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενώ κατήγγειλε “τη βάρβαρη επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας”.

Ο Μαρζούκι ζήτησε επίσης την “έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας” του ΟΗΕ και την υιοθέτηση “των απαραίτητων κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτη τραγωδία στην Αίγυπτο – 40 παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Το Ισραήλ απάντησε με βομβαρδισμό του αρχηγείου της Χαμάς -…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε