Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νεκροί δύο εργαζόμενοι στο Φουκουσίμα – Δεν μπορούν να σφραγίσουν τη διαρροή

Νεκροί δύο εργαζόμενοι στο Φουκουσίμα – Δεν μπορούν να σφραγίσουν τη διαρροή

Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε τον θάνατο δύο υπαλλήλων της οι οποίοι ήταν αγνοούμενοι. Ραδιενεργό νερό εξακολουθεί να χύνεται στη θάλασσα.

Αμέσως μετά τον σεισμό, οι δύο άντρες 24 και 21 ετών μετέβησαν στο εργοστάσιο για να επιθεωρήσουν το κτίριο του κινητήρα του αντιδραστήρα Νο 4. Ο θάνατος τους προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα, λέει η Tepco.

Τα πτώματά τους εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε ραδιενεργό περιβάλλον και χρειάστηκε μια μακρά διαδικασία απολύμανσης για να παραδοθούν στους συγγενείς τους, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Ο θάνατός τους συνέβη στις 11 Μαρτίου, αλλά επιβεβαιώθηκε μόλις χθες Σάββατο.

Στο μεταξύ, η Tepco συνέχισε την Κυριακή τις προσπάθειες να σφραγίσει με υδατοστεγή υλικά, το ρήγμα στον αύλακα αποχέτευσης του νερού, που χρησιμοποιείται για την ψύξη του πυρηνικού υλικού των αντιδραστήρων και από το οποίο σημειώνεται διαρροή εμπλουτισμένου με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας ύδατος, στη θάλασσα.

Οι εργάτες των συνεργείων της εταιρείας αναπτύσσουν χημικά πολυμερή υλικά για να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενεργού νερού από το ρήγμα εύρους 20 εκατοστών, στον τσιμεντένιο αγωγό του αντιδραστήρα 2, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα καλώδια, όπως ανέφεραν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η προσπάθεια αρχικά, να σφραγιστεί το ρήγμα που επιτρέπει τη διαρροή με τσιμέντο απέτυχε, αναγκάζοντας την Tepco να ζητήσει τη συνδρομή ειδικών απο το Τόκιο, αναφέρει ιαπωνική εφημερίδα.

Νερό που ψύχει συνεχως τον ραγισμένο αντιδραστήρα χύνεται στη θάλασσα

Εν τω μεταξύ, νέες μετρήσεις από την κρατική επιτροπή επιστημόνων, έδειξε ότι τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131, που ανιχνεύθηκε στο θαλασσινό νερό σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, είναι τουλάχιστον διπλάσια από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε