Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Νεκρός 17χρονος παλαιστίνιος από ισραηλινές σφαίρες

Νεκρός 17χρονος παλαιστίνιος από ισραηλινές σφαίρες

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές καθώς και από πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Σαμίρ Άχμαντ Αουάντ, 17 χρόνων, σκοτώθηκε από σφαίρες κοντά στο ισραηλινό τείχος ασφαλείας στο χωριό Μπούντρους (και όχι Ρας Κάρκαρ, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα), δυτικά της Ραμάλας, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και ο δήμαρχος του χωριού.

“Ήταν η τελευταία ημέρα των σχολικών εξετάσεων”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος του Μπούντρους, ο Μπάντερ Μοχάμαντ Μόραρ, διευκρινίζοντας πως στη διάρκεια επεισοδίων με ισραηλινούς στρατιώτες στο τείχος, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, “μαθητές πέταξαν πέτρες στους στρατιώτες”.

“Οι στρατιώτες τον έπιασαν (τον Σαμίρ) και προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά αυτός τους ξέφυγε και τότε τον πυροβόλησαν”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, ο 17χρονος επλήγη από τρεις σφαίρες: μία στην πλάτη, μία στο κεφάλι και μία στο πόδι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για ένα επεισόδιο, χωρίς να επιβεβαιώσει τους πυροβολισμούς.

“Πολλοί Παλαιστίνιοι πλησίασαν στο φράκτη ασφαλείας κοντά στο Μπούντρους και του προκάλεσαν ζημιές για να προσπαθήσουν να διεισδύσουν στο Ισραήλ. Οι στρατιώτες απάντησαν αμέσως για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ζώνης και για να εμποδίσουν τη διείσδυση”, δήλωσε μια εκπρόσωπος του στρατού, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας υποστήριξε πως Παλαιστίνιοι είχαν πετάξει πέτρες προς το τείχος, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να πυροβολήσουν στον αέρα.

Το Σάββατο, ένας νεαρός Παλαιστίνιος, ο οποίος προσπαθούσε να μπει παράνομα στο Ισραήλ για να πάει να δουλέψει, σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο τείχος στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές.

“Ένας Παλαιστίνιος προσπάθησε να διεισδύσει στο Ισραήλ μέσω του φράκτη ασφαλείας”, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, προσθέτοντας πως “οι στρατιώτες σημάδεψαν τα πόδια του” και πως “το επεισόδιο αποτελεί αντικείμενο έρευνας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε