Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νεκρός δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών

REUTERS
Ταράζονται ακόμη περισσότερο τα νερά στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από τον όμιλο Μέρντοχ. Μετά τις παραιτήσεις έρχεται και…δολοφονία;
Ένας από αυτούς που κατήγγειλαν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στον όμιλο Μέρντοχ, ο πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας News of the World, Σον Χορ, βρέθηκε χθες νεκρός στο σπίτι του, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συνθήκες του θανάτου του δεν παρουσιάζουν κάτι το ύποπτο.
 
Ο κ.Χορ είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις που έδωσε πέρυσι στην εφημερίδα New York Times και το BBC, ότι ο πρώην αρχισυντάκτης της ταμπλόιντ, Αντι Κούλσον,ο οποίος αργότερα έγινε διευθυντής επικοινωνιών του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, γνώριζε την πρακτική των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα του.
 
Η αστυνομία του Χερτφορσάιρ αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι ο Σον Χορ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Γουότφορντ στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου.
 
“Ο θάνατός του θεωρείται αυτή τη στιγμή χωρίς εξήγηση, αλλά δεν φαίνεται ύποπτος. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Σον Χορ υπέφερε επί μακρόν από αλκοολισμό και τοξικομανία.
 
Ο Χορ υποστήριξε ότι ο Αντι Κούλσον γνώριζε ότι οι δημοσιογράφοι της News of the World υπέκλεπταν ιδιωτικές επικοινωνίες. Η καταγγελία του μεταβιβάστηκε στην Scotland Yard που όμως δήλωσε από την πλευρά της ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε προσκομίσει αποδείξεις των κατηγοριών του.
 
Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής του στους New York Times, ο Σ.Χορ κλήθηκε από την Μητροπολιτική Αστυνομία, όπου ανακρίθηκε ως ύποπτος και όχι ως μάρτυρας.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σ.Χορ δήλωσε στους New York Times ότι οι δημοσιογράφοι της News of the World μπορούσαν να χρησιμοποιούν τεχνολογία που χρησιμοποιεί οι αστυνομία για να εντοπίζουν ανθρώπους με αντάλλαγμα πληρωμές σε αστυνομικούς.
 
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο βοηθός επιθεωρητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Τζον Γέιτς -δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Σκότλαντ Γιαρντ και επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- υπέβαλε παραίτηση υπό το βάρος του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, μία ημέρα μετά την αποχώρηση του επικεφαλής σερ Πολ Στέφενσον.
 
Η Μητροπολιτική Αστυνομία κατηγορείται ότι δεν κατάφερε να ρίξει έγκαιρα φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ παραιτήσεων στη Σκότλαντ Γιαρντ: τέλος και ο Νο 2!

“Αναπάντητες” κλήσεις σε όλη την… Βρετανία!

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Ρεμπέκα Μπρουκς

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Αστυνομίας μετά τα δημοσιεύματα – Δείτε τη δήλωση του

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε