Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Νεκρός δύτης από επίθεση καρχαρία

Ο άνδρας έχασε τη ζωή του όταν δέχτηκε την επίθεση ενώ έκανε κατάδυση κοντά στις ακτές της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Πρόκειται για την τέταρτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία στην πολιτεία αυτή από το Σεπτέμβριο του 2011.

Ο άνδρας είχε καταδυθεί μαζί με ένα φίλο του κοντά στο Μπάσελτον, σχεδόν 230 χλμ. από το Περθ, τη μεγάλη πόλη στις δυτικές ακτές της χώρας όταν δέχτηκε την επίθεση. Σκοτώθηκε επί τόπου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

“Εχουμε επίθεση από καρχαρία σε έναν άνδρα ο οποίος δυστυχώς σκοτώθηκε. Ο άλλος άνδρας είναι καλά”, είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία για τις συνθήκες της επίθεσης.

Η θανατηφόρος αυτή επίθεση σημειώνεται μόλις 10 ημέρες μετά το βαρύ τραυματισμό ενός Αυστραλού σέρφερ από καρχαρία στη Χρυσή Ακτή, στην ανατολική πλευρά.

Ο πληθυσμός των καρχαριών στις θάλασσες της Αυστραλίας είναι μεγάλος αλλά οι επιθέσεις μάλλον σπάνιες, σχεδόν 15 ετησίως κατά μέσο όρο με τουλάχιστον μία θανατηφόρα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι επιθέσεις αυξήθηκαν λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της μεγάλης προτίμησης στα θαλάσσια σπορ.

Στη Δυτική Αυστραλία 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πέρυσι από επιθέσεις καρχαριών. Οι πολιτειακές αρχές έχουν ενισχύσει τις αεροπεριπολίες στις θαλάσσιες περιοχές για την προστασία κολυμβητών και δυτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε