Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νεκρός ο αρχηγός των πακιστανών ταλιμπάν;

O αρχηγός των πακιστανών ταλιμπάν. ΦΩΤΟ REUTERS
O αρχηγός των πακιστανών ταλιμπάν. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Οι πακιστανοί και αμερικανοί υπεύθυνοι είναι σίγουροι πως ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν Χακιμουλάχ Μεχσούντ,

 

ο οποίος είχε οργανώσει την επίθεση εναντίον μίας βάσης της CIA στο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο…
 
υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από επίθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αναφέρει η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.
 
Όμως η εφημερίδα τονίζει πως ο πακιστανικός στρατός, που τον περασμένο χρόνο είχε εξαπολύσει μία λυσσαλέα επιχείρηση κατά του Μεχσούντ και των οπαδών του στο προπύργιό τους στο νότιο Ουαζιριστάν, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.
 
Αξιωματούχοι της πακιστανικής κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Ισλαμπαμπάντ και στην μεγαλούπολη του βορρά Πεσαβάρ, εκτιμούν από την πλευρά τους πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι νεκρός ο Μεχσούντ-μολονότι δεν μπορούν να το αποδείξουν, τονίζεται στην εφημερίδα.
 
Επιπλέον, υπεύθυνοι της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον δηλώνουν πως οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών αυτό το Σαββατοκύριακο συγκλίνουν στην άποψη πως -με βεβαιότητα 90% -ο Μεχσούντ υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 14 Ιανουαρίου και έχει ταφεί στη ζώνη των φυλών στο Πακιστάν.
 
Από την πλευρά τους, οι πακιστανοί Ταλιμπάν διέψευσαν χθες τις νέες φήμες για θάνατο του ηγέτη τους, τον οποίο ήθελαν πάλι νεκρό πριν ένα χρόνο έπειτα από επίθεση με αμερικανικούς πυραύλους.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε