Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκρός ο δημοσιογράφος που απήχθη την Τετάρτη

Ο άτυχος Βίκτορ Μπαέζ - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο άτυχος Βίκτορ Μπαέζ - ΦΩΤΟ REUTERS

Νεκρός βρέθηκε ο Μεξικανός δημοσιογράφος Βίκτορ Μπαέζ, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής αργά την Τετάρτη όταν έφευγε από το γραφείο του στην πόλη Χαλάπα.

Ο δημοσιογράφος ο οποίος ερευνούσε για την καθημερινή εφημερίδα Μιλένιο το οργανωμένο έγκλημα είναι το τελευταίο θύμα σε μια σειρά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων στον ανελέητο πόλεμο για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών σε όλη τη χώρα.

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα του δημοσιογράφου στο κέντρο της πόλης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Ντομίνγκεζ Βερακρούζ, οι δράστες ήταν τρεις ένοπλοι άντρες ενώ δίπλα στο πτώμα του Μπαέζ βρέθηκε ένα σημείωμα υπογεγραμμένο από το καρτέλ ναρκωτικών Ζέτας.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Ενρίκε Πένα Νιέτο αναμένεται να αναθέσει την ηγεσία της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος σε ειδικό από την Κολομβία.

Έτσι ο εν αποστρατεία στρατηγός Όσκαρ Ναράγιο που υπηρέτησε ως επικεφαλής της Εθνικής αστυνομίας της Κολομβίας από το 2007 και παραιτήθηκε μόλις λίγες μέρες πριν, αναμένεται αν εκλεγεί ο Νιέτο να αναλάβει την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό.

Η Κολομβία είναι γνωστή για την δυναμική και επιτυχημένη αντιμετώπιση των καρτέλ των ναρκωτικών αλλά και του πολυετούς πολέμου με τους αντάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φορτηγό γεμάτο διαμελισμένα πτώματα

Τους έκοψαν κομμάτια, τους έβαλαν σε σακούλες και τους πέταξαν στο γήπεδο

Εισβολή ενόπλων σε κέντρο απεξάρτησης, 11 νεκροί

Δημοσιογράφος βασανίστηκε και δολοφονήθηκε

Πρώην υφυπουργός Άμυνας και δύο στρατηγοί συνεργάζονταν με καρτέλ ναρκωτικών

Φρικτό έγκλημα! Βρέθηκαν διαμελισμένα πτώματα 49 ανθρώπων μέσα σε σακούλες

Βρήκαν 12 διαμελισμένες σορούς ανθρώπων μέσα σε αυτοκίνητα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε