Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νεκρός ο δολοφόνος της Τουλούζ – Ήταν αποφασισμένος να πεθάνει, πήδηξε από το παράθυρο πυροβολώντας – VIDEO από τη στιγμή της εισβολής

– Ήταν κρυμμένος στο μπάνιο τη στιγμή της εισβολής – Βγήκε πυροβολώντας τους αστυνομικούς 
– Τρεις αστυνομικοί τραυματίες, ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση
– 300 κάλυκες χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών

Μετά από σχεδόν 36 ώρες αγωνίας, ήρθε το τέλος για το θρίλερ της Τουλούζ. Ο Μοχάμεντ Μεράχ έπεσε νεκρός, όχι τελικά από τα πυρά της ομάδας RAID που εισέβαλε το διαμέρισμα όπου είχε ταμπουρωθεί ο φερόμενος ως δράστης των δολοφονιών σε Τουλούζ και Μοντομπάν. Αυτοκτόνησε σύμφωνα με όσα είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζαν Κλοντ Ζεάν.

Από νωρίς το πρωί είχε φανεί ότι η αυλαία θα έπεφτε σήμερα. Ο Μεράχ θα έβγαινε από το κρησφύγετό του νεκρός ή ζωντανός όπως έλεγαν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο. Έτσι κι έγινε. Μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας, ο Μεράχ κλείστηκε στο μπάνιο του διαμερίσματος και περίμενε.

Και λίγο μετά το μεσημέρι, ξεκίνησε η έφοδος. Οι αστυνομικοί της ομάδας RAID χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, παραλυτικό αέριο για να ακινητοποιήσουν το δράστη. Μόνο που ο 24χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, δεν ήταν αποφασισμένος να παραδοθεί ούτε να πέσει αμαχητί στα χέρια της αστυνομίας.

Η εισβολή στο διαμέρισμα συνοδεύτηκε από ανταλλαγή πυρών. Μπαίνοντας στο διαμέρισμα, οι αστυνομικοί δεν είδαν κανένα ίχνος του. Ξαφνικά, άνοιξε η πόρτα του μπάνιου και βγήκε ο Μεράχ πυροβολώντας. Η απάντηση ήταν καταιγιστικά πυρά. Χρησιμοποιήθηκαν 300 κάλυκες.

Με το όπλο στο χέρι, ο 24χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, πήρε φόρα και πήδηξε από το παράθυρο με το όπλο στο χέρι και έπεσε στο έδαφος, είπε ο Ζεάν.

Και ο άνθρωπος που φέρεται να εκτέλεσε εν ψυχρώ επτά ανθρώπους σε λιγότερο από ένα μήνα, στο όνομα της Αλ Κάιντα, έπεσε νεκρός.

“Χθες το βράδυ, η τελευταία μας επαφή με τον δολοφόνο επιβεβαίωσε την επικινδυνότητά του. Είπε ότι δεν θα παραδοθεί, και ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς, εάν επιχειρήσουν να τον συλλάβουν. Τα μέλη της Raid εισήλθαν στο διαμέρισμα από την πόρτα και τα παράθυρα…Τη στιγμή που τα μέσα ανίχνευσης διείσδυσαν στο μπάνιο, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί κατά των δυνάμεων της αστυνομίας. Τελικά, ο Μοχαμέντ Μεράχ πήδηξε από το παράθυρο με ένα όπλο στα μέρια και συνεχίζοντας να πυροβολεί. Τον βρήκαμε νεκρό στο έδαφος”, δήλωσε λίγα λεπτά μετά το τέλος του θρίλερ ο Ζεάν.

Πόλεμος νεύρων αστυνομίας-δράστη
Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι αστυνομικοί φαίνεται ότι έχαναν την υπομονή τους. Και έμοιαζε να έχουν αποφασίσει να προκαλέσουν την ψυχολογική κατάρρευση του δράστη.

Το θρίλερ στην Τουλούζ ξεπέρασε τις 30 ώρες Ο Μοχάμεντ Μεράχ δεν παραδόθηκε ούτε το απόγευμα ούτε το βράδυ της Τετάρτης όπως είχε υποσχεθεί. Παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμά του.

Ο πόλεμος νεύρων ανάμεσα στον δράστη και στην αστυνομία ξεκίνησε λίγο πριν από το μεσημέρι. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν κινητικότητα έξω από το κτίριο, εκτιμώντας πως ίσως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή της ομάδας RAID στο διαμέρισμα του Μεράχ.

Το παράθυρο του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας όπου επί δυο μέρες κρυβόταν ο δράστης

Νωρίτερα, από το πολιορκημένο κτίριο ακούστηκαν τρεις νέες εκρήξεις. Ειδικός ασφαλείας που βρίσκεται στο σημείο είπε στο BBC ότι οι αστυνομικοί φαίνεται να χάνουν την υπομονή τους και τώρα θέλουν να βγάλουν τον ύποπτο από το διαμέρισμα «ζωντανό ή νεκρό».

Λίγο μετά τις εκρήξεις, ασθενοφόρο και πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στην περιοχή. Ένα πυροσβεστικό έχει μπλοκάρει την είσοδο του κτιρίου και τη… θέα στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους.

Αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών εξαγγέλλει ο Σαρκοζί

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα ότι επιθυμεί να λάβει ποινικά μέτρα για να καταπολεμήσει “την ιδεολογική κατήχηση” των εξτρεμιστών μέσω του Διαδικτύου, ενώ θα ενισχύσει τις κυρώσεις εναντίον όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ιδεολογικούς σκοπούς.

“Εφεξής οποιοσδήποτε μπαίνει τακτικά σε ιστότοπους που προάγουν την τρομοκρατία ή που καλούν σε βία θα διώκονται ποινικά”, δήλωσε ο Σαρκοζί σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Μέραχ, που φέρεται να δολοφόνησε επτά ανθρώπους στην Τουλούζη και το Μοντομπάν και να συνδέεται με την αλ Κάιντα.

 “Οποιοσδήποτε ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει ιδεολογική κατήχηση θα διώκεται ποινικά”, πρόσθεσε ο Σαρκοζί.  “Η Γαλλία δεν θα ανεχθεί την στρατολόγηση ή την ιδεολογική κατήχηση στο έδαφός της”, υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσει έρευνα για να ελεγχθεί αν οι γαλλικές φυλακές χρησιμεύουν ως χώρος διάδοσης του εξτρεμισμού.

Εξάλλου ο Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους να μην συγχέουν τα κίνητρα του Μέραχ με το Ισλάμ υπογραμμίζοντας ότι οι “μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη”.

“Οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη (….). Δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο. Προτού βάλει στο στόχαστρό του παιδιά Εβραίων, ο δολοφόνος είχε πυροβολήσει εναντίον μουσουλμάνων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο μακελάρης της Τουλούζ – Δεν ξέρουν αν είναι νεκρός ή ζωντανός

Διαψεύδεται η είδηση της σύλληψης του μακελάρη της Τουλούζ – Παιχνίδια των ΜΜΕ ή των πολιτικών;

Αρνήθηκα να κάνω επίθεση αυτοκτονίας στη Γαλλία, όπως ζήτησε η Αλ Κάιντα, λέει ο δολοφόνος της Τουλούζ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΡΙΛΕΡ ΕΔΩ

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του εκτελεστή της Τουλούζ – Άρχισαν ξανά οι διαπραγματεύσεις μετά από διακοπή ωρών

Θρήνος και οργή: 2.000 κόσμος στην κηδεία των θυμάτων της Τουλούζ Έπιασαν τον δολοφόνο της Τουλούζ; – Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη

Ο δράστης στην Τουλούζη μπορεί να χτυπήσει ξανά

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό σε σχολείο στην Τουλούζ;

Ισλαμιστές ή ακροδεξιοί πίσω από τις δολοφονίες στην Τουλούζ;

Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζ! – 4 οι νεκροί

Πυροβόλησε “εν ψυχρώ” στο κεφάλι 4 αλεξιπτωτιστές και παραμένει άφαντος

Γαλλία: Ένοπλος σκότωσε στρατιώτες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε