Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νεκρός ο δράστης του μακελειού στο Ελσίνκι

Το εμπορικό κέντρο που έγινε το μακελειό ΦΩΤΟ REUTERS

Το πτώμα του δράστη που έσπειρε τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο στην Φινλανδία εντόπισαν οι αρχές.

Ενα έκτο πτώμα που βρέθηκε στο Έσποο είναι του δράστη της φονικής επίθεσης που έγινε σήμερα το πρωί σε εμπορικό κέντρο.

Ο ένοπλος σκότωσε τρεις άνδρες και μια γυναίκα στο εμπορικό κέντρο και αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρήκε σε μια κατοικία το πτώμα της πρώην συζύγου του.
Ο δράστης ονομάζεται Ιμπραήμ Σκουπόλι, είναι 43 ετών, κατάγεται από το Κόσοβο και έχει ποινικό μητρώο.

Οι αστυνομικοί είπαν πως πιθανό κίνητρο μπορεί να είναι η ζήλεια, καθώς ο Σκουπόλι είχε καταδικαστεί για κακομεταχείριση της συζύγου του και είχαν εκδοθεί σε βάρος του περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης η γυναίκα εργαζόταν στο εμπορικό κέντρο όπου έγινε το φονικό και το δικαστήριο είχε απαγορεύσει στον Σκουπόλι να πλησιάζει σ’ αυτό.

 Οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά τις 10.00 στον πρώτο όροφο του Σέλο, ενός μεγάλου εμπορικού συγκροτήματος του Έσποο. Το Έσποο απέχει περίπου 15 χλμ. από το Ελσίνκι, έχει 250.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Φινλανδίας. Εκεί βρίσκεται επίσης η έδρα της εταιρείας κινητών τηλεφώνων Nokia.

 Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ατμόσφαιρα μεγάλου πανικού μέσα στο εμπορικό κέντρο. Οι άνθρωποι έπεφταν στο πάτωμα όταν ο δράστης άνοιξε πυρ. “Όλοι είχαν πανικοβληθεί, ουδείς ήξερε τι συμβαίνει, πολλοί έκλαιγαν”, αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο φινλανδικό ραδιοσταθμό YLE.

Το εμπορικό κέντρο είναι στα περίχωρα του Ελσίνκι. Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν επί τόπου, ενώ τμήματα του εμπορικού κέντρου εκκενώθηκαν.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε