Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νεκρός ο “εγκέφαλος” των βομβιστικών επιθέσεων στο μετρό της Μόσχας

Απο την επίθεση στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου.

Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας σκότωσαν τον “αρχιτέκτονα” των επιθέσεων αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας, που έγιναν τον περασμένο Μάρτιο.

Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας εξόντωσαν στην καυκάσια δημοκρατία του Νταγκεστάν τον φερόμενο ως επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών που σχεδίασαν και εξετέλεσαν την επίθεση της 29ης Μαρτίου στο μετρό της Μόσχας, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

 Ο Μαγκομεντάλι Βαγκάμποφ βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, στις οποίες έπεσαν νεκροί και άλλοι τέσσερις αντάρτες, τονίζει στο ανακοινωθέν της η Επιτροπή, είδηση που αναπαράγουν όλα τα ρωσικά πρακτορεία.

 “Ο Βαγκάμποφ ήταν ο οργανωτής των επιθέσεων αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας, ενεπλέκετο ενεργά στη στρατολόγηση νέων στην παρανομία και οργάνωνε την εκπαίδευση των καμικάζι”, προσθέτει η Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγκάμποφ ήταν σύζυγός της Μαριάμ Σαρίποβα, μίας από τις γυναίκες -καμικάζι που εξετέλεσαν την επίθεση στο μετρό της Μόσχας, με 40 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες-όμως οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τη φήμη.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε