Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκρός ο Βαρόνος της κοκαϊνης

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Η αστυνομία της Κολομβίας σκότωσε το Χουάν ντε Διός Ούσουγα, επικεφαλής της συμμορίας των Ουραμπένιος, στη βορειοδυτική επαρχία Τσόκο, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά.

Ο Ούσουγα είχε επικηρυχθεί για 2,5 εκατ. δολάρια και κατεζητείτο από τις αρχές των ΗΠΑ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

«Η αστυνομία εξόντωσε στην Τσόκο τον Ούσουγα, επικεφαλής των Ουραμπένιος και συνέλαβε πολλούς συνεργούς του. Τι ωραία αρχή στη χρονιά», ανέφερε ο πρόεδρος της Κολομβίας σε μήνυμά του μέσω Twitter.

Οι Ουραμπένιος είναι μια από τις ισχυρότερες συμμορίες στην Κολομβία, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς κοκαΐνης παγκοσμίως. Πολλές συμμορίες αποτελούνται από πρώην ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς και τα καρτέλ έχουν μετατραπεί ξανά σε μια σοβαρή απειλή για τη χώρα των 46 εκατ. κατοίκων.

Το Νοέμβριο, η Κολομβία και η Βενεζουέλα είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη άλλου ενός από τους πιο καταζητούμενους λαθρέμπορους ναρκωτικών, του επικεφαλής μιας ακόμα ισχυρής κολομβιάνικης συμμορίας, των Παΐσας.

Αστυνομικοί συνέλαβαν 68 ανθρώπους τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή όταν διαδηλωτές που εναντιώνονται στην «απληστία της Γουόλ Στριτ» πήγαν ξανά στο πάρκο Ζουκότι στο Μανχάταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και έριξαν οδοφράγματα που είχε τοποθετήσει εκεί η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε η γενική αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD) χθες.

Ένας διαδηλωτής αντιμετωπίζει δίωξη για επίθεση σε αστυνομικό, καθώς τον τραυμάτισε στο χέρι με ένα ψαλίδι και πέταξε ένα αντικείμενο σε ένα όχημα της αστυνομίας. Ο αστυνομικός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο και έλαβε εξιτήριο. Άλλοι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη της τάξης, παρακώλυση δικαιοσύνης και παράνομη είσοδο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές επέστρεψαν στο πάρκο Ζουκότι, όπου γεννήθηκε το Σεπτέμβριο το εθνικό κίνημα «Καταλάβατε» εναντίον της οικονομικής ανισότητας. Η αστυνομία είχε απομακρύνει τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει στο πάρκο το Νοέμβριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε