Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέο ατύχημα για τον στόλο των ΗΠΑ! Σύγκρουση Αμερικανικού πολεμικού πλοίου με ρυμουλκό σκάφος

Νέο ατύχημα για τον στόλο των ΗΠΑ! Σύγκρουση Αμερικανικού πολεμικού πλοίου με ρυμουλκό σκάφος

Με ένα Αμερικανικό πολεμικό πλοίο συγκρούστηκε ένα Ιαπωνικό ρυμουλκό στον κόλπο Σαγκάμι στην Ιαπωνία. Αυτή είναι η πέμπτη σύγκρουση “μέλους” του στόλου των ΗΠΑ στον Ειρηνικό που συγκρούεται με άλλο πλοίο.

Με μία ανακοίνωσή του ο 7ος στόλος των ΗΠΑ υποστήριξε πως το Ιαπωνικό ρυμουλκό έχασε τον έλεγχό του και έπεσε πάνω στο πολεμικό πλοίο “USS Benfold” προκαλώντας του μικρές ζημιές.

“Κανείς δεν τραυματίστηκε, υπήρξαν μόνο φθορές στο πλοίο. Περιμένουμε το τελικό πόρισμα για το μέγεθος της ζημιάς”. Το Ιαπωνικό καράβι μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Γιοκοσούκα, και διενεργείται έρευνα για το περιστατικό.

Πέντε ατυχήματα αμερικανικών πλοίων μέσα στο 2017

Ωστόσο φαίνεται πως το 2017 δεν είναι και… το καλύτερο για το περήφανο πολεμικό ναυτικό  των ΗΠΑ. Στις 31 Ιανουαρίου το USS Antietam υπεστη ζημιά στο λιμάνι του Τόκιο, ρίχνοντας στην θάλασσα 1.100 τόνους πετρελαίου, και προκαλώντας καταστροφή 4,2 εκατ. δολαρίων.

Στις 9 Μαΐου το USS Lake Champlain  συγκρούστηκε με ψαράδικο από την Νότια Κορέα πάλι στην θάλασσα της Ιαπωνίας.

Στις 17 Ιουνίου το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο υπό σημαία Φιλιππίνων προκαλώντας τον θάνατο 7 ναυτών.

Στις 21 Αυγούστου το USS John S. McCain που κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης,  συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC, το οποίο μάλιστα ήταν και ελληνικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα να πνιγούν 10 ναύτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις