Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέο εμβόλιο για τη θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου!

Νέο εμβόλιο για τη θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου!

Νέο είδος εμβόλιου, που έχει σχεδιαστεί για να “εκπαιδεύσει” το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να καταπολεμά τα κύτταρα που προωθούν την ανάπτυξη καρκίνου, δίνει ελπίδες για θεραπεία της νόσου.

Άλλο εμβόλιο που έχει βρεθεί, στοχεύει στην πρόληψη λοιμώξεων που προκαλούνται από ορισμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, ή HPV.

Ο καρκίνος του τραχήλου αποτελεί τη δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας 493.000 νέα κρούσματα και 274.000 θανάτους κάθε χρόνο.

Περίπου το 10-25% των γυναικών που αναπτύσσουν μέτριες ή σοβαρές προ-καρκινικές βλάβες του τραχήλου της μήτρας, κάτι που είναι γνωστό ως τραχηλική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία, καταφέρνουν να ελαττώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, πολλές από αυτές τις γυναίκες τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα λεγόμενα κύτταρα Τ, έναντι των καρκινογόνων γονιδίων, γνωστά ως Ε6 και Ε7.

Στόχος του νέου εμβολίου είναι να “εκπαιδεύει” το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ώστε να παράγει μεγάλες ποσότητες των συγκεκριμένων κυττάρων που θα έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν τα ογκογονίδια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι δεν υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες σε οποιαδήποτε από τις τρεις ελεγχόμενες δόσεις. Εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι περισσότερο από το 90% των γυναικών που πήραν μέρος, ανέπτυξαν κύτταρα Τ, τα οποία κατάφεραν να σκοτώσουν τα ογκογονίδια, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θεραπεία του συγκεκριμένου είδους καρκίνου.

Η εταιρεία δοκιμάζει πλέον το εμβόλιο σε μια 2η φάση δοκιμών σε 150 γυναίκες, οι οποίες είχαν λάβει προηγουμένως θεραπεία για προ-καρκινικές βλάβες. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν περί το τέλος του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου

Ξύδι για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Κάνε και συ δωρέαν εξέταση για τον καρκίνο του τραχήλου!

Η ελληνική διατροφή «ασπίδα» για τον καρκίνο του δέρματος

Η θεραπεία του καρκίνου στοιχίζει 117 δισ. ευρώ ετησίως στις χώρες της ΕΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε