Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Νέο iPhone X – «Δεν θα μπορούν να φανταστούν τη ζωή χωρίς το Face ID»

iPhone X Face ID

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την παρουσίαση του iPhone X από την Apple. Οι παραγγελίες έχουν πάρει φωτιά και ο Craig Federigh επισημαίνει πως ο κόσμος δεν θα μπορεί πλέον να φανταστεί τη ζωή χωρίς το Face ID.

Το λανσάρισμα του iPhone X ήρθε με αφορμή τα 10 χρόνια από το πρώτο iPhone. Ένα από τα βασικά νέα χαρακτηριστικά που τόνισε η Apple είναι και η αναγνώριση προσώπου, το Face ID. Ο Craig Federigh μάλιστα είχε μια άτυχη στιγμή στο launch των νέων προϊόντων ενώ έδειχνε το Face ID. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει εφεδρικό iPhone X για να το παρουσιάσει.

Ενώ η Appe εμφανίζεται υπερβολικά αισιόδοξη, πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλειά του. Ωστόσο ο Craig Federighi σε νέα συνέντευξή του διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι θα μπορούν να απενεργοποιήσουν το Face ID αν ανησυχούν για αυτό. Υποστήριξε μάλιστα πως σύντομα ο κόσμος δεν θα μπορεί να ζήσει χωρίς αυτή τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου.

https://www.youtube.com/watch?v=t0VBxit33cs

Μιλώντας στο talk show του John Gruber υποστήριξε ότι “δεν το σκέφτεσαι, απλά λειτουργεί”. Υπενθύμισε μάλιστα στον κόσμο ότι παράμοιες ανησυχίες είχαν προκύψει και όταν η Apple λάνσαρε το Touch ID στο iPhone 5s το 2013. “Πραγματικά όλοι μετράμε τις μέρες που οι πελάτες θα μπορούν να πάρουν τα νέα προϊόντα στα χέρια τους. Επειδή σκέφτομαι όπως και με το Touch ID, αρχικά οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Apple έκανε κάτι που δεν θα δουλεύει. Ότι δεν το εμπιστεύονται και ότι δεν θα το χρησιμοποιούν. Τώρα όλοι ανησυχούν γιατί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή χωρίς το Touch ID. Και θα δούμε να συμβαίνει το ίδιο με το Face ID”.

iPhone X Face ID

iPhone X: Το Face ID δείχνει το μέλλον

Επιβεβαίωσε παράλληλα πως το Face ID θα υπάρχει και στις μελλοντικές συσκευές της Apple. “Με αυτόν τον τρόπο δουλεύουμε και αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και τώρα μπορείς να αλληλεπιδράς. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτό. Αρκετοί άνθρωποι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους πως το Face ID θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από διαρρέκτες για να ξεκλειδώσουν τις συσκευές ενώ τους κλέβουν. Σε περίπτωση που βρεθούν σε τέτοια θέση, θα μπορούσε το Face ID να απενεργοποιηθεί. Στα νέα τηλέφωνα όπως το iPhone 8 και το iPhone X αν πατήσεις τα πλευρικά κουμπιά και τα κρατήσεις για λίγο απενεργοποιείται το Face ID”.

iPhone X Face ID

Όσο για την άτυχη στιγμή στην παρουσίαση του iPhone X, εκπρόσωπος της Apple εξήγησε τι έγινε στο Yahoo. “Οι άνθρωποι που χειρίζονταν τη συσκευή δεν συνειδητοποίησαν πως το Face ID προσπαθούσε να αναγνωρίσει το πρόσωπό τους. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες επειδή δεν ήταν ο Craig, το iPhone έκανε αυτό που έχει σχεδιαστεί να κάνει. Ζήτησε δηλαδή κωδικό”.

https://www.youtube.com/watch?v=K4wEI5zhHB0

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις