Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέο Ιράκ η Λιβύη λένε 7 στους 10 βρετανούς

Επίσης, σχεδόν οι μισοί λένε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κάμερον δε θα έπρεπε να επέμβει στρατιωτικά.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας ComRes που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Independent καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 47% των πολιτών θεωρούν ότι η κυβέρνηση έσφαλλε όταν αποφάσισε να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι, ενώ το 43% των ερωτηθέντων εγκρίνει την απόφαση.

Δημοσκόπηση των ComRes/ITN που είχε διεξαχθεί μόλις πριν από μια εβδομάδα είχε καταδείξει αντίθετα πως το 43% των πολιτών διαφωνούσαν με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Τα νέα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αντίθεση του λαού της Βρετανίας στη συμμετοχή της χώρας στη λιβυκή σύρραξη αυξάνεται.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα καταδεικνύει πως το 71% όσων ερωτήθηκαν φοβούνται ότι η επέμβαση θα μπορούσε να παραταθεί επί μακρόν, παρά την επιμονή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Λιβύη “δεν είναι άλλο ένα Ιράκ”.

Οι απαντήσεις όσων ερωτήθηκαν διχάστηκαν βάσει των πολιτικών τοποθετήσεών τους. Η πλειοψηφία (58%) των ψηφοφόρων των Συντηρητικών, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, τάχθηκαν υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Ωστόσο το ποσοστό ήταν 45% στις τάξεις των υποστηρικτών των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του μικρότερου κόμματος της συμπολίτευσης, και 46% στις τάξεις των υποστηρικτών των Εργατικών.

Η έρευνα της ComRes έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε τυχαίο δείγμα 1.000 Βρετανών ψηφοφόρων μεταξύ 25ης Μαρτίου και 27ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε