Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ

14 νεκροί και τουλάχιστον 41 τραυματίες απο δύο επιθέσεις αυτοκτονίας.

Δεκατέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι έξι αστυνομικοί και δύο σιίτες προσκυνητές, σκοτώθηκαν το πρωί από δύο βομβιστικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Στην πρώτη επίθεση που έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην έδρα του κυβερνείου στο Ραμάντι, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν 11 άτομα εκ των οποίων οι έξι αστυνομικοί, μια γυναίκα και ένας 24χρονος κάμεραμαν τοπικού τηλεοπτικού δικτύου. ‘Αλλα 41 άτομα τραυματίστηκαν, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή “καμικάζι οδηγούσε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το οποίο εξερράγη στις 10.00 τοπική ώρα (9.00 ώρα Ελλάδας) πολύ κοντά σε αστυνομικό φυλάκιο και σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από το κτίριο του κυβερνείου του Ραμάντι.”

Η δεύτερη επίθεση έγινε στην Μπακούμπα, 60 χιλιόμετρα βόρειο-δυτικά της Βαγδάτης, και προκάλεσε το θάνατο τριών σιιτών. Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, στο κέντρο μιας λιτανείας που είχε οργανωθεί ενόψει της γιορτής της Ασούρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε