Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέο μακελειό στη Συρία –19 νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

ΦΩΤΟ REUTERS

Η πόλη Ντεραά βυθίστηκε πάλι στο αίμα, όπου αναφέρθηκαν δεκάδες νεκροί κατά τη διάρκεια των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Η παραίτηση της κυβέρνησης και η απομάκρυνση δυο κυβερνητών από τον Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έπεισαν το λαό της Συρίας, που μετά την προσευχή της Παρασκευής βγήκε στους δρόμους πολλών πόλεων.

Δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ και αληθινά πυρά από τη μια, πετροπόλεμος από την άλλη στην πόλη Ντεραά, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα. Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το αραβικό δίκτυο αναφέρει πως ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 15 νεκροί. Σύμφωνα με το BBC οι νεκροί είναι 19, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους έχασαν τη ζώη τους ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας και ένας οδηγός ασθενοφόρου.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες, όπως μετέδωσε το Fox News, δήλωσαν ότι δυνάμεις ασφαλείας, χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες, άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στη Ντεράα, τραυματίζοντας θανάσιμα 13 ανθρώπους.

“Είδα λίμνες αίματος και τρία πτώματα στο δρόμο, να μεταφέρονται από συγγενείς τους”, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως μέτρησε 13 πτώματα στο νοσοκομείο της πόλης.

Διαδηλώσεις και επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στις πόλεις Λατάκια και Χομς, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ενώ πυροβολισμοί ακούστηκαν και στη Χαράστα, προάστιο της Δαμασκού.

Την ίδια στιγμή, αποκλεισμένη παραμένει η Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC. Το ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες παραμένουν μπλοκαρισμένες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε