Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο μακελειό στη Συρία – Πάνω από 100 οι νεκροί ανάμεσά τους και άμαχοι

Νέο μακελειό στη Συρία – Πάνω από 100 οι νεκροί ανάμεσά τους και άμαχοι

Σε τουλάχιστον 107, μεταξύ των οποίων 74 άμαχοι, ανήλθαν σήμερα οι νεκροί από τη βία στη Συρία, οι περισσότεροι από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς στην επαρχία της Χάμα.

Συνολικά “74 πολίτες σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 40 από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά μόνον στην πόλη Λατάμνα, στην επαρχία της Χάμα”, διευκρίνισε το το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκτός από τους αμάχους που σκοτώθηκαν στην Λατάμνα, το παρατηρητήριο σημειώνει ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στην περιοχή Τίμπετ αλ Ιμάμ, στην ίδια επαρχία. Άλλοι 16 άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία, οι περισσότεροι από τους βομβαρδισμούς του στρατού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μία γυναίκα σκοτώθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία. Στην περιοχή της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, 12 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς και πυρά.

Πάντα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 16 λιποτάκτες και 17 πράκτορες της ασφάλειας σκοτώθηκαν επίσης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η οργάνωση αυτή, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε εξάλλου τον εντοπισμό 13 πτωμάτων στην συνοικία Ντέιρ Μπαάλμπεχ στη Χομς και 10 άλλων πτωμάτων κάτω από τα ερείπια στην περιοχή Χρειτάν στην επαρχία του Χαλεπίου.

Παράλληλα το Λιβανικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε σήμερα ότι λιβανικό λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές στο Ιράκ δέχθηκε επίθεση από άγνωστους ενόπλους κοντά σε μεθοριακό πέρασμα με τη Συρία.

“Δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία”, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Για το ίδιο περιστατικό το λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο LBC μετέδωσε ότι επτά άνθρωποι –έξι Σύροι και ένας Λιβανέζος– σκοτώθηκαν από την επίθεση και ότι τουλάχιστον 21 τραυματίστηκαν.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του λεωφορείου από τη συριακή πλευρά των συνόρων στο ανατολικό μεθοριακό πέρασμα Αλ Τζουσίγεχ, σύμφωνα με τα μέσα αυτά ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε