Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέο μπαράζ δημοσιευμάτων για έξοδο από το ευρώ και αναδιάρθρωση

Και ενώ βρισκόμαστε στην ”καρδιά” της κρίσης ο E.Nowotny, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας αναγνωρίζει δημόσια ότι η διεθνής κοινότητα υποτίμησε το ελλλληνικό πρόβλημα.
 

Ο ίδιος εκτιμά πως από την Ελλάδα εξαρτάται εαν θα πάρει νέα δάνεια διάσωσης και αν θα πείσει πως η αναδιάρθρωση είναι εκτός σχεδίου.
 
”Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γονατίσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας” δήλωσε ο Lorenzo Bini-Smaghi, μέλος και αυτός του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
”Η Ελλάδα έπεισε τον εαυτό της ότι μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση είναι πιθανή, πριν συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για πραγματικό παραμύθι, προσθέτει ο ίδιος που τονίζει, ”αν Ελλάδα επρόκειτο να εγκαταλείψει το ευρώ, θα έπληττε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, ιδιαίτερα αυτές που έχουν μόλις ξεκινήσει προγράμματα μείωσης του ελλείμματος”.
 
“Όχι” σε έξοδο από το ευρώ και σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους λέει η Goldman Sachs, που βλέπει δύο πιθανές εναλλακτικές για το ελληνικό πρόβλημα, η πρώτη είναι επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η δεύτερη θα ήταν ένα νέο δάνειο.
 
Για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εκτιμά :”φαίνεται σε εμάς μια ακόμη πιο απομακρυσμένη λύση. Θα έκανε μεγάλο κακό τόσο στη χώρα που θα αποτελούσε σοκ με διαρκείς συνέπειες, για να μην αναφερθεί και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα έχανε την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές εμπορικές συμφωνίες και για την ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε