Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νέο ρεκόρ για τον αυστριακό τουρισμό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Χρονιά απόλυτου ρεκόρ στον τουρισμό αναμένεται να είναι για την Αυστρία το 2017, καθώς ήδη μέχρι τα τέλη Ιουνίου είχαν καταγραφεί 20,3 εκατομμύρια αφίξεις τουρισμών στα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα της χώρας – ο μεγαλύτερος αριθμός από ποτέ – κατά 3,7% περισσότερες από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όπως αναφέρουν στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αύξηση-ρεκόρ τους έξι πρώτους μήνες εφέτος, κατά 2,4% υπήρξε και στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, τόσο ξένων όσο και Αυστριακών τουριστών, οι οποίες ανήλθαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο σε 72,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στη χώρα των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων.
Από τα 20,3 εκατομμύρια αφίξεων σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2017, τα 6,5 εκατομμύρια ήταν Γερμανοί, που είναι πάντα η μεγαλύτερη ομάδα ξένων τουριστών στην Αυστρία, τα 6,2 εκατομμύρια ήταν Αυστριακοί, ενώ τα 7,6 εκατομμύρια προέρχονταν από άλλες χώρες.
Από τα συνολικά 72,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεων, τα 27,3 εκατομμύρια αφορούσαν Γερμανούς, τα 17,9 εκατομμύρια Αυστριακούς και τα 27,3 εκατομμύρια ήταν διανυκτερεύσεις πολιτών άλλων χωρών.
Την μεγαλύτερη αύξηση διανυκτερεύσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο παρουσίασαν αυτές των Ρώσων (+37%) σε σχέση με τους δύο αντίστοιχους μήνες του 2016, ενώ μεγάλη ήταν και η αύξηση των διανυκτερεύσεων των Πολωνών (+20,9%) και των Ρουμάνων (+18,6%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε