Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο ροζ σκάνδαλο στην βρετανική κυβέρνηση με πρωταγωνίστρια μια ελληνίδα

Ο υπουργός μπαίνει στο σπίτι μαζί με την
Ο υπουργός μπαίνει στο σπίτι μαζί με την
Αγκάθι για την κυβέρνηση οι ερωτικές περιπέτειες του υπουργού Ενέργειας. Είναι το δεύτερο ροζ σκάνδαλο μέσα σε 40 μέρες διακυβέρνησης.

 

Νέο χτύπημα για την κυβέρνηση της Βρετανίας μέσα σε 40 μέρες. Η ερωτική σχέση ενός άλλου υπουργού της νέας κυβέρνησης συνασπισµού των Τόρις µε τους Φιλελεύθερους Δηµοκράτες ήρθε στο προσκήνιο, καθώς έπειτα από αποκαλύψεις εφηµερίδας ο υπουργός Ενέργειας Κρις Χιουν ανακοίνωσε ότι χωρίζει µε την ελληνίδα σύζυγό του Βίκι Πράις.
 
Μόλις πριν από 20 ημέρες είχε παραιτηθεί ο υφυπουργός Οικονοµικών Ντέιβιντ Λόουτζ ύστερα από την αποκάλυψη ότι επί χρόνια έπαιρνε από το Δηµόσιο χρήµατα µε τα οποία πλήρωνε ενοίκιο στον σύντροφό του.
Ο υπουργός και η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Βίκι Πράις

Η 58χρονη Βίκι Πράις είναι επικεφαλής οικονοµολόγος του υπουργείου Εργασίας της Βρετανίας. Ο 55χρονος Χιουν είναι ένα από τα πλέον προβεβληµένα στελέχη των Φιλελεύθερων Δηµοκρατών και είχε διεκδικήσει το 2007 την ηγεσία του κόµµατος, την οποία τελικά κέρδισε ο Νικ Κλεγκ, σηµερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 
Δηµοσιογράφοι της εφηµερίδας «Νews of the World» τον ακολούθησαν και τον φωτογράφισαν να φεύγει από το εξοχικό του λίγο µετά την 44χρονη Καρίνα Τρίµινχαµ, µε την οποία παραδέχθηκε ότι διατηρεί ερωτικό δεσµό. 

Η 44χρονη ερωμένη του υπουργού Καρίνα Τρίμινχαμ

Η Τρίµιγχαµ µέχρι πέρσι συζούσε µε γυναίκα µε την οποία είχε συνάψει σύµφωνο συµβίωσης. Σύµφωνα µε το δίκτυο Sky Νews, η ιστορία του παράνοµου ζευγαριού άρχισε το 2007, όταν η Τρίµιγχαµ ανέλαβε ενεργό δράση στην προεκλογική καµπάνια των Φιλελεύθερων Δηµοκρατικών. Ο Χιουν και η 58χρονη Πράις είχαν παντρευτεί το 1984 και απέκτησαν τρία παιδιά, ενώ η Πράις, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα, φοίτησε στην Ελληνογερµανική Σχολή και πήγε για σπουδές στο Λονδίνο σε ηλικία 18 ετών, είχε και άλλες δύο κόρες από τον πρώτο της γάµο.

 
Η σχέση του Χιουν µε την Τρίµιγχαµ ήταν γνωστή στους κόλπους των Φιλελεύθερων Δηµοκρατών και στελέχη της κυβέρνησης απέτρεψαν την πρόσληψή της στο τµήµα δηµοσίων σχέσεων επειδή φοβόντουσαν ότι θα ξεσπάσει σκάνδαλο. Οι δυο τους, σύµφωνα µε το δηµοσίευµα της εφηµερίδας, συναντιούνταν κάθε Παρασκευή στο εξοχικό του Χιουν στο Χαµσάιρ. Κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν πως δεν τίθεται θέµα αποποµπής του υπουργού από την κυβέρνηση, ο βρετανικός Τύπος όµως τον επικρίνει επειδή δεν είχε γνωστοποιήσει τη σχέση στη γυναίκα του παρά µόνο έπειτα από τα δηµοσιεύµατα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε