Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο σκάνδαλο κλονίζει την κυβέρνηση Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS

Ενώ ο σάλος από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Μπετανκούρ δεν έχει κοπάσει, ακόμη ένα σκάνδαλο, με εμπλεκόμενο αυτή τη φορά τον υφυπουργό Απασχόλησης, Λοράν Βοκιέ, απασχολεί τη γαλλική κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο Βοκιέ στα τέλη Ιουνίου, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Λονδίνο στα πλαίσια των καθηκόντων του, φέρεται να ζήτησε δωρεές από επιχειρηματίες για να χρηματοδοτήσει τις πολιτικές δραστηριότητές του.

Το περιοδικό Le Point και η εφημερίδα Liberation υποστηρίζουν ότι ο Βοκιέ επωφελήθηκε από το ταξίδι του στο Λονδίνο, στις 28 Ιουνίου, για να συναντηθεί με τραπεζίτες και διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου και να τους ζητήσει “δωρεές” για το “Νέο Οξυγόνο”, ένα μικρό κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος το 2008.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Βοκιέ συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια ενός δείπνου σε μια λέσχη του Μέιφερ, στο Λονδίνο. Ο ίδιος ο υφυπουργός παραδέχτηκε, μιλώντας στην εφημερίδα, ότι με την ευκαιρία αυτή συγκέντρωσε ορισμένα κεφάλαια. “Ειλικρινά δεν επρόκειτο για μεγάλα ποσά”, είπε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ακριβές ύψος τους επειδή “οι δωρητές δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθεί”.

Ερωτώμενος για μια ενδεχόμενη “σύγκρουση συμφερόντων” λόγω της υπουργικής του ιδιότητας ο Βοκιέ υποστήριξε ότι “δεν τίθεται θέμα”. “Οι διαχειριστές των κεφαλαίων δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο του υπουργείου μου”, τόνισε.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν χρέωσε το κόστος αυτής της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας του” στον προϋπολογισμό του υπουργείου. “Το πρώτο μέρος της επίσκεψής μου ήταν επίσημο, το εισιτήριο μετάβασης πληρώθηκε από το δημόσιο. Όμως τη διαμονή του στο ξενοδοχείο και το εισιτήριο της επιστροφής πληρώθηκαν από εμένα”, διευκρίνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε