Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέο βίντεο από το ναυάγιο του Costa Concordia δόθηκε στη δημοσιότητα

Νέο βίντεο από το ναυάγιο του Costa Concordia δόθηκε στη δημοσιότητα

Τελετές μνήμης για τους 32 νεκρούς και τους 110 τραυματίες γίνονται σήμερα στην Ιταλία όπου στις 13 Ιανουαρίου του 2013 το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσέκρουσε σε ύφαλο.

Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από τότε που το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia έγινε ο υγρός τάφος για 32 ανθρώπους, όταν προσέκρουσε σε ύφαλο ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην κεντρική Ιταλία.

Ολος ο κόσμος έμεινε άφωνος στο άκουσμα της είδησης ενώ οι εικόνες του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου μια ανάσα απο τις ακτές, εξακολουθεί να προκαλούν δέος.

Η ιταλική ακτοφυλακή με αφορμή τον ένα χρόνο έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο απο εκείνη τη νύχτα

Οι Ιταλοί διοργανώνουν σήμερα τελετές μνήμης για τους 32 νεκρούς και τους 110 τραυματίες. Κομμάτι του βράχου που αποκολλήθηκε λόγω της βίαιης πρόσκρουσης της καρίνας του Concordia, πρόκειται να επανατοποθετηθεί στην αρχική του θέση.

Παράλληλα, θα κατατεθεί στεφάνι στο «Πούντα Γκαμπιανάρα», το ακρωτήρι του νησιού που βρίσκεται κοντά στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας.

Στην εκκλησία των αγίων Λορέντσο και Μαμιλιάνο, όπου την νύχτα της 13ης Ιανουαρίου του 2012 μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο δεκάδες ναυαγοί, θα ψαλεί, σήμερα από τον καθολικό επίσκοπο της περιοχής, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των επιβατών και μελών του πληρώματος που έχασαν την ζωή τους στην τραγική, όπως αποδείχθηκε, κρουαζιέρα.

Στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ ακριβώς την ώρα που το Costa Concordia προσέκρουσε στον ύφαλο σε όλο το νησί πρόκειται να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Αμέσως μετά, τα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι του Τζίλιο θα σφυρίξουν με τα φουγάρα τους και οι ναύτες τους θα ρίξουν στην θάλασσα, δεκάδες, αναμμένα φανάρια.

Ο δήμος του Τζίλιο, αποφάσισε, τέλος, να ανακηρύξει επίτιμους πολίτες του, όλους τους αστυνομικούς, πυροσβέστες, δύτες, καραμπινιέρους και εθελοντές που βοήθησαν στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του ναυαγίου.

Ο κυβερνήτης του πλοίου, Φραντσέσκο Σκεττίνο, κατηγορείται από τους Ιταλούς εισαγγελείς για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, σε δίκη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Διαβάστε

400 εκ.δολάρια για την ανέλκυση του Costa Concordia

Συγγνώμη Σκετίνο από τα θύματα του Costa Concordia

Κι όμως! Βραβεύτηκε το πλήρωμα του Costa Concordia!

Νέο βίντεο απο το Costa Concordia λίγο πριν το ναυάγιο

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε