Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέο “χτύπημα” στην Αϊτή – Νεκροί απο πλημμύρες

Τουλάχιστον 5 άθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν απο τις πλημμύρες που έπληξαν τους καταυλισμούς σεισμοπαθών.

Εννέα μήνες μετά τον φονικό σεισμό στην Αϊτή, η χώρα πλήττεται και πάλι αυτή τη φορά απο πλημμύρες που σάρωσαν την πρωτεύουσα Πορτ ο Πρένς.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε καταυλισμούς όπου διαμένουν πληγέντες του σεισμού του Ιανουαρίου.

 “Έχουμε καταγράψει τουλάχιστον πέντε θανάτους, εκ των οποίων δύο κοριτσιών και μιας γηραιάς κυρίας 93 ετών, στα στρατόπεδα. . . χιλιάδες σκηνές διαλύθηκαν, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να σκοτωθούν όσοι στεγάζονταν σ’ αυτές”, δήλωσε η Νάντια Λοσάρντ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Οι ισχυρές βροχές και οι βίαιοι άνεμοι ξεκόλλησαν στέγες σπιτιών, ξερίζωσαν δέντρα και πυλώνες ηλεκτροδότησης σε αρκετές συνοικίες του Πορτ-ο-Πρενς, που έχουν πληγεί από χείμαρρους νερού που σχηματίστηκαν στην πρωτεύουσα μέσα σε μερικές ώρες.

“Χιλιάδες σκηνές έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές ή απλά παρασύρθηκαν από τον αέρα. Έχουμε αρχίσει να εκκενώνουμε πολίτες που μεταφέρουμε σε σχολικά κτίρια και άλλα καταφύγια. Ο κόσμος έχει ανάγκη από κουβέρτες και ρούχα”, είπε η Λοσάρντ.

Από πλημμύρες έχουν πληγεί εκτός της πρωτεύουσας και πόλεις στην επαρχία, γεγονός που εγείρει φόβους για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων.

Οι βροχές έχουν σταματήσει στο Πορτ-ο-Πρενς, όμως ενδέχεται να ξαναρχίσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη  μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
H βροχή απειλεί τους καταυλισμούς προσφύγων στην Αϊτή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε