Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέοι έλεγχοι στα Airbus A380

REUTERS
Η αεροπορική εταιρεία Qantas θα κάνει και νέους αναλυτικότερους ελέγχους σε πολλά από τα Αirbus Α380 γιατί εντοπίστηκαν νέες “μικρές ανωμαλίες”.
Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανακάλυψε “μικρές ανωμαλίες” σε ορισμένες μηχανές αεροσκαφών τύπου Airbus A380 κάτι που σημαίνει ότι τα αεροσκάφη αυτά θα παραμείνουν ακινητοποιημένα στο έδαφος περισσότερο καιρό απ΄όσο είχε αρχικά προβλεφθεί, μετά από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες.
 
“Σε τρείς μηχανές ανακαλύφθηκε ότι υπάρχουν κάποιες μικρές ανωμαλίες κυρίως στα λάδια των μηχανών” ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Αλαν Τζόις στην τηλεόραση του ABC.
 
“Πρόκειται για καινούργιες μηχανές σε νέα αεροσκάφη , πρόβλημα που δεν είχε εντοπιστεί μέχρι στιγμής και μας δίνει τη δυνατότητα τώρα να επικεντρωθούμε σ αυτό”, πρόσθεσε.
 
Νωρίτερα εκπρόσωπος της Qantas ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πρέπει να αφαιρέσει τις μηχανές από τρία Αirbus A380 για “σε μεγαλύτερο βάθος επιθεώρησή τους” κάτι που σημαίνει ότι αυξάνει όλο και περισσότερο οι ανησυχίες για την πιστότητα των μηχανών Rolls Royce Trent 900.
 
“Oι αναλυτικότερες και σε βάθος επιθεωρήσεις θα γίνουν σε μια σειρά πράγματα”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος αναφέροντας ότι τα αεροπλάνα που θα αφαιρεθούν οι μηχανές τους για εξέταση βρίσκονται καθηλωμένα στο Σιδνεϋ και στο Λος Αντζελες .
 
Αεροπλάνα αυτού του τύπου της εταιρείας Qantas παραμένουν επίσης στο έδαφος στα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης και της Φρανκφούρτης και όπως είπε η εκπρόσωπος θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν σε μερικές ημέρες χωρίς να επεκταθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε