Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέος δορυφόρος από το Ιράν τον Φεβρουάριο

Δορυφόρος ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θα παρουσιαστεί στην 31η επέτειο για την ισλαμική επανάσταση.

Το Ιράν θα παρουσιάσει το Φεβρουάριο ένα νέο δορυφόρο, τον “Τολού” (που σημαίνει Αυγή), ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αχμάντ Βαχιντί, γράφει σήμερα ο ιρανικός Τύπος.

“Ο ιρανικός δορυφόρος “Τολού” νέας τεχνολογίας θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο” με την ευκαιρία της 31ης επετείου της ισλαμικής επανάστασης”, τόνισε ο υπουργός τον οποίο επικαλείται κυρίως η κυβερνητική εφημερίδα “Ιράν”.

Ο Βαχιντί που δεν έδωσε άλλα στοιχεία για το δορυφόρο, διευκρίνισε ότι αυτός κατασκευάστηκε από την εταιρία Sa Iran (Iran Electronics Industries), μια κρατική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της Άμυνας. 

“Για τις επιχειρησιακές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων υπάρχει εξοπλισμός από αξιόπιστα υλικά που κατασκευάζονται τοπικά, από τις αμυντικές βιομηχανίες του υπουργείου αυτού”, πρόσθεσε ο Βαχιντί αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο “Τολού” μπορεί να είναι στρατιωτικός δορυφόρος.

Η διαστημική δραστηριότητα του Ιράν παρακολουθείται με προσοχή από τη διεθνή κοινότητα. Οι χώρες της Δύσης ανησυχούν για την ανάπτυξη των βαλλιστικών ικανοτήτων της Τεχεράνης παράλληλα με το πυρηνικό της πρόγραμμα μέσω του οποίου, όπως αναφέρουν, η Ισλαμική Δημοκρατία ίσως επιδιώκει να αποκτήσει ατομικά όπλα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε