Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέος γύρος… θρίλερ στις Βρυξέλλες για τα κονδύλια

Νέος γύρος… θρίλερ στις Βρυξέλλες για τα κονδύλια

Στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής συνεχίστηκαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το ολονύχτιο θρίλερ της Πέμπτης για τον προϋπολογισμό 2014-2020 δεν κατέληξε πουθενά. Τι διεκδικεί η Ελλάδα.

Ήταν δεδομένο ότι η Σύνοδος Κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό θα ήταν για γερά νεύρα. Αυτό που προκύπτει είναι πως η Σύνοδος έχει μετατραπεί σε μάχη ανάμεσα στη Γαλλία και τη Βρετανία, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντέιβιντ Κάμερον, με την Άνγκελα Μέρκελ να παρακολουθεί από απόσταση.

Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σταμάτησαν τις συζητήσεις τα ξημερώματα και βρέθηκαν ξανά στην αίθουσα συνεδριάσεων τις 07:30 το πρωί για να συζητήσουν τη νεα πρόταση του προέδρου της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ για τον προϋπολογισμό 2014-2020 που πλέον φτάνει τα 960 δισ. ευρώ.

Το ποσό είναι μειωμένο σε σχέση με την αρχική πρόταση των 1,047 τρις. ευρώ και μικρότερο ακόμη και από τα 994 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει ο ισχύον προϋπολογισμός, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής μετά τις εξαγγελίες του για δημοψήφισμα στη Βρετανία για παραμονή ή όχι στην ΕΕ, εμφανίζεται ανυποχώρητος. Και δηλώνει ότι συμφωνία για τον προϋπολογισμό μπορεί να υπάρξει μόνο αν μειωθούν τα νούμερα (για τις δαπάνες) που ακούστηκαν στην τελευταία σύνοδο του Νοεμβρίου.

Όσο για την Ελλάδα; Παλεύει να μη χάσει τα 6 δισ. κι αν φύγει από τις Βρυξέλλες με ένα ποσό 15 εκατομμυρίων, ευχαριστημένη θα είναι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρό παζάρι στις Βρυξέλλες και στη μέση η Ελλάδα που παζαρεύει να μην χάσει πάνω από 6 δισ.

Η “μάχη” στις Βρυξέλλες για τα 14 δισ.

Σαμαράς: “Κλειδί” για την ανάπτυξη τα διαρθρωτικά κονδύλια

Μεγάλο παζάρι για ένα τρις ευρώ στη Σύνοδο Κορυφής

Σκληρή μάχη Σαμαρά στη σύνοδο κορυφής για τα κοινοτικά κονδύλια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε