Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Νέος πανικός στη Φουκουσίμα – Καπνός και στο δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο!

ΦΩΤΟ REUTERS

Συναγερμός σήμανε ξανά στη Φουκουσίμα. Αυτή τη φορά για την πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταϊνί ανακοίνωσε η TEPCo.

Καπνός εντοπίστηκε στο κτίριο όπου στεγάζεται η τουρμπίνα του αντιδραστήρα Νο1, αλλά μια ώρα μετά ο καπνός έπαψε να είναι ορατός. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες, έναντι έξι του Νταϊτσί.

Ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός της περιοχής, ο Φουκουσίμα Νταϊνι βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από τον Φουκουσίμα Νταϊτσί, που έχει υποστεί τις σοβαρότερες ζημιές και έχει σκορπίσει ανησυχία και πανικό από τις 11 Μαρτίου έως σήμερα. Και τα δυο ανήκουν στην TEPCo.

Στο Φουκουσίμα Νταϊνι έχουν –όπως και στον άλλο πυρηνικό σταθμό- έχει εντοπιστεί πρόβλημα στο σύστημα ψύξης και οι αρχές κάλεσαν όσους μένουν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εστίες τους.

Αλλά από τότε, οι αξιωματούχοι της εταιρίας δεν εξέφρασαν καμία ανησυχία για ενδεχόμενο κατάρρευσης των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Η κατάσταση στην Ιαπωνία παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και η ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει στο… κόκκινο. Ειδικά μετά την παραδοχή πως στο θαλασσινό νερό κοντά στον αντιδραστήρα Νο1 του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊτσι, το ποσοστό συγκέντρωσης ραδιενεργού ιωδείου-131 είναι 3.355 φορές πάνω από το επιτρεπτό.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε εντολή για επείγοντα έλεγχο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστούν κάποια ημέρα τις ίδιες ζημιές με αυτές στη Φουκουσίμα, ενώ στο Τόκιο βρίσκονται και ενισχύσεις από τη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης

Η επίσκεψη του αυτοκράτορα στους πληγέντες – Έφτασαν οι… ενισχύσεις από τη Γαλλία

Επείγων έλεγχος όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας

Τεράστια άνοδος ραδιενεργού ιωδίου στην θάλασσα της Ιαπωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε