Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Νεότερος απολογισμός στην Αϊτή – 330 οι νεκροί από τη χολέρα

Ακόμη 25 άτομα υπέκυψαν από την επιδημία της χολέρας που σαρώνει την Αϊτή και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων φτάνει πλέον τους 330.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι καταγράφηκαν 65 ακόμη εισαγωγές σε νοσοκομείο, με το σύνολο να φτάνει τις 4.714. Τα νέα στοιχεία, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της χώρας Γκαμπριέλ Τιμοτέ δείχνει την αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς και την επιβράδυνση του αριθμού των νέων εισαγωγών.

«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης και της επιδημιολογικής παρακολούθησης», δήλωσε ο δρ Τιμοτέ.

«Ζητήσαμε από τους διεθνείς εταίρους μας να βοηθήσουν το υπουργείο Υγείας να ενισχύσει την επιδημιολογική παρακολούθηση» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι οι αρχές έχουν λάβει από τους εταίρους τους κλίνες και φάρμακα.

Ερωτηθείς για την πρόοδο της έρευνας σχετικά με την προέλευση της επιδημίας, ο δρ Τιμοτέ απάντησε ότι δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα προς το παρόν, αλλά ότι η μόλυνση του ποταμού Αρτιμπονίτε παραμένει η πιο επικρατέστερη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε